1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Okuma Salonlarında Fırsat Eşitliği Bulan Öğrenciler En İyi Okulları Kazanıyor
Okuma Salonlarında Fırsat Eşitliği Bulan Öğrenciler En İyi Okulları Kazanıyor

Okuma Salonlarında Fırsat Eşitliği Bulan Öğrenciler En İyi Okulları Kazanıyor

Kenar mahallelerde sınavlarda en az puanı alan okullardaki dar gelirli ailelerin çocukları, okuma salonlarında eğitim ve öğretim gördükten sonra en gözde okulların bile üstüne çıkarak istedikleri okulları kazanıyor.

A+A-

Kenar mahallelerde sınavlarda en az puanı alan okullardaki dar gelirli ailelerin çocukları, okuma salonlarında eğitim ve öğretim gördükten sonra en gözde okulların bile üstüne çıkarak istedikleri okulları kazanıyor. Çocukların elde ettiği bu başarı devlet nezdinde de takdirle karşılanıyor.

Denizli'de Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (ZİRVEDER) ilkini 2010 yılında 6, 7 ve 8. sınıflar için açmaya başladığı Karşıyaka, Gümüşler ve Fatih eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrenciler, Anadolu, sosyal bilimler ve fen liseleri sınavlarını rahatlıkla kazanıyor. Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği okuma salonu Şenlikleri, Denizli Servergazi İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda yapıldı. Şenliğe Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, AK Parti İl Başkanı Avni Örki, Denizli Ticaret Odası Başkanı(DTO) Necdet Özer, DTO Meclis Başkanı Habib Yıldız, Denizli İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, ZİRVEDER Başkanı Murat Ağcabay, Dernek Genel Müdürü Muhittin Arslan, hayırseverler ve okuma salonlarında eğitim gören öğrenciler aileleriyle birlikte katıldı.

OKUMA SALONLARINDA BAŞARI ORANI YÜZDE 82’YE ULAŞTI

Toplantının açılış konuşmasını yapan ZİRVEDER Başkanı Ağcabay, çocukların fırsat eşitliğinin sınırlı olduğu bölgelerde ‘okuyamayan çocuğumuz kalmasın’ anlayışıyla hareket ettiklerini ‘okuma salonları’nın binlerce çocuğa umut ışığı olduğunu söyledi. Ağcabay, “okuma salonları’nda eğitimler ücretsiz olup gönüllülük esasına dayanarak hayırseverlerden aldığımız destekle yürütülüyor. Denizli il ve ilçelerde toplam 15 şubemizde 2 bin 574 öğrenciye alanlarında başarılı 42 öğretmen tarafından eğitim veriliyor. 2011-2012 eğitim ve öğretim döneminde SBS sınavına giren 420 öğrencimizden 345’i Anadolu, sosyal bilimler, sağlık liseleri ve fen liseleri gibi tercihle öğrenci alan okulları kazandı. Sınavlarda başarı oranımız yüzde 82’dir. Okuma salonlarımızda normal derslerin yanı sıra Kur’an Kursu eğitimi veriliyor. Öğrencilerimiz ayrıca piknik, futbol, yüzme gibi etkinliklere katılıyor. ZİRVEDER 2013-2014 Eğitim ve Öğretim sezonunda da 3 bin 500 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.” dedi.

'ÇOCUKLARIMIZIN IŞIĞI OLUYORLAR'

Başkan Zolan da çocukların kendilerinin gözbebeği olduğunu, gelecek için en değerli varlıklar olduğunu ifade etti. Zolan, “Bir anne ve babanın çocuğa vermesi gereken en önemli iki şeyden birisi iyi bir ahlaktır. İnancımızı, değerlerimizi anlatacağız. İkincisi de iyi bir eğitim vermektir. Bu ikisini yerine getirdiğimizde çocuklarımız biliniz ki bu dünyada kendi ayakları üzerinde durabilir. Hem kendine, hem siz ailelerine hem de ülkesine faydalı olur. Bu noktada imkân olmaması sebebiyle çocuklarına gereken eğitimi vermeyen aileler var. Çok isteseler de bazen bunu yapamıyorlar. Bu boşluk görmezlikten gelinemez. Bu fikri atan çok değerli büyüklerimiz, derneğimiz, hayırseverlerimiz o gönüllü erlerimiz bu yola çıktı ve okuma salonlarını açtılar. Çocukları en iyi şekilde eğitim ve ahlakla donatmak isteyen ailelere bir fırsat veriyorlar. Çocukları takip ediyorum. Onlarla gururlandım. Çocuklarımıza ışık olunmuş rehber olunmuş. İmkânlar sunulmuş. Bu fikri atanlardan her türlü emeği veren gönül erlerimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Milletvekili Yüksel de okuma salonlarının bütün ilçelerde olmasını gönül istediğini ifade ederek “Merkeze insanı, içine de sevgiyi koyarsanız başarı arkasından geliyor.” ifadesini kullandı.

Milletvekili Uçar ise birileri kırıp dökmek istese de kendilerinin inadına sevgi ve kardeşlik diyeceklerini vurguladı. Uçar, “Burada ülkemizi için kendini vakfeden gönül erlerimiz sayesinde sevgi tohumları ekiyoruz. İnşallah bu ülkede kardeşlik hâkim olacak. Allah sizlerden razı olsun.” şeklinde konuştu.

'DÜNYANIN EN ZOR İŞİ OLAN İNSAN YETİŞTİRMEYİ GÖNÜL ERLERİ BAŞARIYOR'

Vali Demir çocukları elde ettikleri başarısından dolayı kutladı. Demir, “Onlara emek veren destek verenleri de tebrik ediyoruz. İnsan yetiştirmek dünyanın en zor şeyidir. Başka işler kolay. Binalar, okullar, salonlar yapıyorsunuz ama insan yetiştirmek gönüller yapmak dünyanın en zor işidir. En zor işi de gönül erleri yapıyor. Çok emek veriyorlar. İşadamlarımız destek veriyor. Bu gençleri görünce ümitleniyoruz. ‘Ülkenin geleceği güzel olacak’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Okuma Salonlarında eğitim gören öğrenci ve öğretmenlerin hazırladıkları halk oyunu, şarkı, türkü, tiyatro, ney taksimi ve semazen gösterisinin yapıldığı etkinlikler beğeniyle izlendi. Program sonunda ZİRVEDER Başkanı Ağcabay, Başkan Zolan, milletvekilleri Yüksel ve Uçar, Vali Demir’e plaket takdim etti. Bu arada Dokuzkavaklar Mahallesi’nde okuma salonu yapılması için bina bağışında bulunan işadamı Mehmet Ayrancı’ya da Vali Demir tarafından plaket verildi.
CİHAN

Okuma salonlarında fırsat eşitliği bulan öğrenciler en iyi okulları kazanıyor

Okuma salonlarında fırsat eşitliği bulan öğrenciler en iyi okulları kazanıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.