1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Okuma Salonu Öğrencileri Piknikte Stres Attı
Okuma Salonu Öğrencileri Piknikte Stres Attı

Okuma Salonu Öğrencileri Piknikte Stres Attı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde faaliyet gösteren Bismil Okuma Salonu tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 'Güzel yarınlar bizim olsun' ve 'Destekleniyorum, öğreniyorum, başarıyorum’ projeleri kapsamında 275 öğrenci piknikte bir araya geld.

A+A-

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde faaliyet gösteren Bismil Okuma Salonu tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 'Güzel yarınlar bizim olsun' ve 'Destekleniyorum, öğreniyorum, başarıyorum’ projeleri kapsamında 275 öğrenci piknikte bir araya geldi. Gönüllerince eğlenen öğrenciler, 8 Haziran'daki Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesinde stres attı.

    Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Sosyal Destek Programı(SODES) kapsamına Diyarbakır’da birçok çocuk hayata tutunma fırsatı yakalıyor. Proje kapsamında Bismil Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) öncülüğünde yürütülen ‘Güzel Yarınlar Bizim Olsun’ projesi kapsamında 6, 7, 8. sınıflara SBS, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Destekleniyorum, Öğreniyorum, Başarıyorum’ projesi kapsamında ise 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine YGS kurslarında ücretsiz olarak ders veriliyor. Proje kapsamında SBS ve YGS eğitiminin yanında öğrencilere sosyal yönlerini geliştirecek programlar da hayata geçiriliyor.

    8 Haziran’da SBS sınavına girecek olan Bismil Okuma Salonu öğrencileri, sına öncesi stres atmak için Yenişehir Piknik Alanı'nda keyfi dakikalar geçirdi. Çeşitli yarışmaların düzenlendiği piknikte öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Piknikte ayrıca öğrenci ve velilere yemek ikram edildi. Pikniğe katılan öğrenciler, çok mutlu olduklarını, yaklaşan sınav öncesinde stres atma fırsatı yakaladıklarını dile getirdi.
    
    Etkinlikten oldukça memnun olduklarını ifade eden aileler ise pikniği düzenleyen öğretmenlere teşekkür etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.