1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Olimpiyat Çocukları Şanlıurfa’da Türkçe, Kürtçe Ve Arapça Şarkılar Söyledi
Olimpiyat Çocukları Şanlıurfa’da Türkçe, Kürtçe Ve Arapça Şarkılar Söyledi

Olimpiyat Çocukları Şanlıurfa’da Türkçe, Kürtçe Ve Arapça Şarkılar Söyledi

Türkçe Olimpiyatları Doğu turnesi kapsamında Şanlıurfa’ya gelen ‘Türkçe’nin çocukları’, dil ve renk cümbüşü yaşattı. Türkçe, Kürtçe ve Arapça parçalar...

A+A-

Türkçe Olimpiyatları Doğu turnesi kapsamında Şanlıurfa’ya gelen ‘Türkçe’nin çocukları’, dil ve renk cümbüşü yaşattı. Türkçe, Kürtçe ve Arapça parçaların seslendirildiği programda, farklı yörelere ait halk oyunları oynandı. Şanlıurfalıları Kürtçe selamlayan Gabon’lu öğrencinin Kürtçe okuduğu ‘Şemmame’ şarkısı stadı dolduranları ayağa kaldırdı.

‘İnsanlık el ele’ sloganı ile bu yıl 10.’su düzenlenen Türkçe Olimpiyatları kültür şöleni Doğu turnesi kapsamında 16 ülkeden 60 öğrenci Murat Koleji Mezunları Derneği tarafından organize edilen program çerçevesinde Şanlıurfa’ya geldi. Diyarbakır programından sonra Peygamberler diyarı Şanlıurfa’ya gelen öğrenciler, ‘bahar çiçekleri’ pankartları ile şehir girişinde karşılandı. Konvoyla şehir turu atan öğrenciler, saat 20.30’da 11 Nisan Stadı'nda Şanlıurfalılarla buluştu. Tribünlere sığmayan Türkçe Olimpiyatları sevdalıları, stadın içine dizilen sandalyelerde oturarak kültür şölenini izledi. Uzun havaların statta yankılandığı, farklı bölgelerin halk oyunlarının sergilendiği gecede izleyiciler yer yer duygulandı, yer yer coştu. Öğrenciler türkü okudukları sırada stadın farklı yerlerinde halaylar kuruldu.

KÜRTÇE SESLENEN GABONLU NADIN’IN ŞEMMAME PARÇASI STADI AYAĞA KALDIRDI

Iraklı Hardvast'ın Kürtçe seslendirdiği ‘Rındamı’ parçası, Mısırlı Muhammed’in Arapça seslendirdiği ‘Her şey yolunda’ türküsü, Kırgızistanlı Zhyrgalbak’ın ‘Hayde’ parçası, Iraklı Geylan’ın okuduğu ‘Yıkılmadım ayaktayım’ şarkısı büyük alkış alırken Gabonlu Nadıa’nın Kürtçe seslendirdiği ‘Şemmame’ türküsü ise stadı coşturdu. Gabonlu öğrencinin Şemmame parçasına stadı dolduran Urfalılar halayla eşlik etti.

BAKAN ÇELİK: O ÖĞRETMENLERİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM

Kültür şöleninin ardından organizasyona emek verenlere çeşitli plaketler verildi. Plaket takdiminin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakkıbaba ve Harran Üniversitesi Rektörü Halil Mutlu kısa birer konuşma yaptı. Yurtdışına eğitim faaliyetleri için giden öğretmenlerin fedakarlığının vurgulandığı gecede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu tür programları yaşatan öğretmenlerin ellerinden öptüğünü söyledi.

Bakan Çelik, “Yüreği hizmet aşkıyla dolu, davası olan, derdi olan Şanlıurfalı kardeşlerim, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 17 ülke ve 60 öğrenci ile başlayan, bugün 135 ülke ve bin 500 öğrenci ile gerçekleştirilen bu muhteşem tablodan dolayı, sizlerle bu buluşmayı gerçekleştirdiğimiz için bizleri buluşturanlara çok teşekkür ediyorum. Unutmayalım bu muhteşem tablo ülkenin 41 ilinde gerçekleşiyor. Bunun bir de finali var, bu muhteşem tablo kendi kendine oluşmuyor. Sabrın, tahammülün ve hedefinin olmasının bir sonucu olarak bu tablolar gelişiyor. Kim yaktı bunun ilk meşalesini? Dünya insanlığının barışı, huzuru, kardeşliği için bu meşaleyi ilk olarak yakan muhterem Hocaefendi'ye buradan ben de selamlarımı gönderiyorum. Bu rengarenk dünya çocuklarını bir muhabbet fedaileri olarak dünyanın dört bir yanında eğiten öğretmen kardeşlerimizin ellerinden öpüyorum, onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakkıbaba ise dünyanın güzel bir yere gelmesinde, Türkçe’nin mükemmel bir şekilde bütün dünyaya yayılmasını sağlayan ve bu organizasyonda emeği geçenlere çok teşekkür ettiğini ifade etti. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da organizasyonun yurtdışına giden eğitimcilerin meyveleri olduğunu kaydetti.

17 ülkeden Şanlıurfa’ya gelen öğrenciler, şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra sıra gecesinde stres atacaklar. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.