1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Olimpiyat Ve Dünya Şampiyonu Yaşar Doğu'nun Evi Müzeye Dönüştürülecek
Olimpiyat Ve Dünya Şampiyonu Yaşar Doğunun Evi Müzeye Dönüştürülecek

Olimpiyat Ve Dünya Şampiyonu Yaşar Doğu'nun Evi Müzeye Dönüştürülecek

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Türk güreşinin efsanevi isimlerinden Yaşar Doğu'nun, doğduğu evin müze yapılması için çalışma başlatıldığını açıkladı.

A+A-

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Türk güreşinin efsanevi isimlerinden Yaşar Doğu'nun, doğduğu evin müze yapılması için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Türk güreşinin unutulmaz ismi Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Yaşar Doğu 52’inci ölüm yıl dönümünde doğduğu ilçede anıldı. Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ünlü güreşçinin doğduğu ilçede isminin verildiği Kavak Yaşar Doğu Güreş Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Hüseyin Aksoy, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Yaşar Doğu'nun oğlu Muzaffer Doğu ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Yaşar Doğu'nun oğlu Muzaffer Doğu, babasının iyi bir aile babası, inançlı, milliyetçi, memleketin değerlerine önem veren iyi bir insan olduğunu söylemesi katılımcıları duygulandırdı.

Şampiyon güreşçinin yaşadığı evin müze haline getirilmesi için çalışmaların başlatıldığı müjdesini veren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, " Ailesi, restorasyon yapılması konusunda binanın mülkiyetini İl Özel İdaresi'ne bağışladı. Geçtiğimiz yıl kasım ayında yapım anlamındaki proje çalışmaları yapılarak, proje kısmını ihale ettik. Proje ve ihalenin tamamlanmasıyla temmuz ayında da yapım ihalesini de gerçekleştireceğiz. Yaşar Doğu hayatta olsaydı şu anda 100 yaşında olacaktı. Yani Yaşar Doğu'yu ölümünün 52'nci yılında anarken, aynı zamanda da doğumunun 100'üncü yılını da kutluyoruz. Kendisi, Türk güreşinin bir yerlere gelmesinde önemli katkıları olan insanların başında geliyor. Yaşar Doğu, alınabilecek tüm başarılara imza atmıştır. Ay-yıldızlı forma altında çıktığı 47 müsabakanın 46'sını kazanmıştır. Bu da çok önemli bir başarıdır. Yaşar Doğu'yu anarak genç sporcularımızın onu örnek almasına da katkı sağlıyoruz. Bu nedenle organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Samsun Yaşar Doğu Güreş Eğitim Merkezi ve Tokat Güreş Eğitim Merkezi'nden 22 sporcunun katıldığı güreş müsabakası nefesleri kesti. 11 siklette hem grekoromen hem de serbest sitilde minderde mücadele eden güreşçilerden dereye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.