1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Omü'de Öğrenciler Streslerini Spor Yaparak Atıyor
Omüde Öğrenciler Streslerini Spor Yaparak Atıyor

Omü'de Öğrenciler Streslerini Spor Yaparak Atıyor

OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından karate, judo ve aerobik gibi spor dallarında düzenlenen kurslara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

A+A-

OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından karate, judo ve aerobik gibi spor dallarında düzenlenen kurslara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

2012-2013 eğitim-öğretim yılı başında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Yaşardoğu Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu işbirliğinde düzenlenen, 'Üniversite Gençliği Spor Yapıyor' konulu etkinlikler kapsamında açılan kurslara öğrencilerin ilgisi okul yönetimini memnun etti. Açılan kurslarda hem spor yapıp hem de sınav streslerini atma imkanı bulan öğrenciler yönetime teşekkür etti.

“Gençlik dinamizmdir.” diyen Doç. Dr. M. Yalçın Taşmektepligil, “Dinamizm, yani hareket yaşamın tek belirtisidir. Ülkelerin kalkınmışlıklarını birçok açıdan kategorize etmek mümkündür. Fakat kalkınmışlıktan bahsedecek bir ülkenin yüzde 70’i spor yapmak durumundadır. Bu oran bizim ülkemizde çok çok düşüktür. Bu anlamda yerel yönetimlerden üniversitelere kadar çok büyük görev düşmektedir. Sporu kitlelere yaymak gereklidir.” dedi.

Yeni kursların açılması için gençlerin ilgisinin çok önemli olduğunu hatırlatan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural da “2012–2013 eğitim-öğretim yılında düzenlediğimiz konferansa müteakiben açtığımız kurslara spor yapmayan 173 öğrencimiz karate, 57 öğrencimiz judo, 67 öğrencimiz ise aerobik ve step dallarında olmak üzere toplam 297 öğrencimiz katılmıştır. Bu rakamlar daha önce düzenli spor yapmayan ya da hiç spor yapmamış öğrencilerimizi yansıtmaktadır. Bizler için spora devamlılık çok önemli bir unsurdur. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olarak düzenlediğimiz karate, judo, aerobik gibi spor dallarında açtığımız kurslarla hizmet vermeye gelecek dönemlerde de devam edeceğiz, öğrencilerimizin katılımlarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.