1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. On Bin Öğrenci Arasından Seçildiler, 19 Dilde Türkü Söylüyorlar
On Bin Öğrenci Arasından Seçildiler, 19 Dilde Türkü Söylüyorlar

On Bin Öğrenci Arasından Seçildiler, 19 Dilde Türkü Söylüyorlar

Bitlis’in Güroymak ilçesinde 10 bin öğrenci arasından seçilen 40 öğrenci ile kurulan Doğuyorum Korosu, Türkiye turnesine çıktı.

A+A-

Bitlis’in Güroymak ilçesinde 10 bin öğrenci arasından seçilen 40 öğrenci ile kurulan Doğuyorum Korosu, Türkiye turnesine çıktı. Kaymakamlık bünyesinde 4 müzik öğretmeni eşliğinde kurulan koro Portekizce, Romence, Arnavutça, Tanzanca, Abhazca, Türkçe ve Kürtçe ile beraber 19 dilde seslendirdiği türkü ve şarkılarla kardeşlik çağrısı yapıyor.

Doğuyorum Korosu, Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir konser verdi. Koronun 2010 yılında faaliyetlerine başladığını belirten Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, koronun 2011’de 11 dil, 2012’de 15 ve bu sene de 19 dilde türkü ve şarkı seslendirdiğini söyledi. Kaymakam Yılmaz, şunları kaydetti: “Türkiye’nin 7 bölgesinde 11 konser planlandı. Türkiye turnesine çıktı. Kalkınma Bakanlığı’nın desteği ile gittiğimiz her şehirde büyük bir misafirperverlikle karşılıyoruz. Koromuzda 40 öğrencimiz yer alıyor. Öğrencilerimizin tamamı Güroymaklı ve 10 bin öğrenci arasından yapılan seçimler sonrası belirlendi.”

Koro Şefi, Müzik Öğretmeni Yunus Dabakoğlu ise 2010 yılında kaymakamlığın tavsiyesi ile 4 müzik öğretmeni tarafından kurulan koronun, dünya şarkılarını seslendirerek kardeşlik çağrısında bulunduğunu söyledi. Dabakoğlu, “İlk yıllarda farklı dillerde şarkı söylemek amaçlanmamıştı. Dünya barışını. kardeşliği ezgilerle yansıtmak istedik. Çocuklar için güzel bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Koroda, tek tek seçilen yetenekli öğrencilerimiz var. İlerleyen yıllarda çocuklarımızla birlikte yurt dışında konser vermek istiyoruz. Hintçe bir şarkıyı Hindistan’da, İtalyanca bir şarkıyı İtalya’da seslendirmek istiyoruz. Umarım, destek buluruz.” diye konuştu.

Korodaki çocuklar da kardeşlik için şarkı söylediklerini dile getirdi. Melike Onay isimli öğrenci, “Ben koroya bu sene katıldım. Çok mutluyuz, amacımız barışı simgelemek. İnşallah da simgeliyoruz. 19 dilde şarkı söylüyoruz. İnşallah barışı da simgeleriz. Yabancı dil bilmiyordum ama koroda öğrendim.” dedi. Osman Turhan isimli öğrenci de “Çok mutluyum. 19 dilde kardeşliği ve dostluğu anlatıyoruz. Biz koroya seçilerek geldik. Müzik kulağımızı dinlediler.” şeklinde konuştu.

Alkışlar arasında sahneye çıkan Doğuyorum korosu “Bitlis’te Beş Minare” türküsünü Türkçe ve Kürtçe, ‘Ederlezi’ şarkısını Bosnakça, ‘Özgürlük’ parçasını İtalyanca, ‘Dumbala La’ka eserini Arapça, Almanca ve Yidiş dilinde seslendirdi. Koro Portekizce, Romence, Zazaca, Arnavutça, Rusça şarkılar da seslendirdi. Konserde 19 parçayı 19 dilde seslendiren Koro, 7 bölgede 11 ilde konser verecek.


CİHAN

On bin öğrenci arasından seçildiler, 19 dilde türkü söylüyorlar

On bin öğrenci arasından seçildiler, 19 dilde türkü söylüyorlar

On bin öğrenci arasından seçildiler, 19 dilde türkü söylüyorlar

On bin öğrenci arasından seçildiler, 19 dilde türkü söylüyorlar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.