1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Önce Polis Eşliğinde Lys'ye Sonra Ceza Evine Girdi
Önce Polis Eşliğinde Lysye Sonra Ceza Evine Girdi

Önce Polis Eşliğinde Lys'ye Sonra Ceza Evine Girdi

Taksim Gezi Parkı ile ilgili İzmir’de yapılan gösterilerde vatandaşları kışkırttıkları, provokatörlük yaptıkları ve terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden 13’ü tutuklanmıştı.

A+A-

Taksim Gezi Parkı ile ilgili İzmir’de yapılan gösterilerde vatandaşları kışkırttıkları, provokatörlük yaptıkları ve terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden 13’ü tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında, LYS-2 sınavına girmek için Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla polis tarafından sınava götürülen S.Ö.’nün de (23) yer aldığı öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir’deki gezi parkı eylemleri sırasında, iş yerlerinin yağmalanması, kamu bina ve araçlarına zarar verilmesi, bankalara zarar verilmesi, bir banka şubesinin yakılması, vatandaşların ev ve iş yerlerine zarar verilmesi olaylarıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Yürütülen çalışmalar sonucunda, terör örgütü üyesi oldukları ileri sürülen bazı kişilerin vatandaşları kışkırttıkları, provokasyon yaptıkları, kamu ve özel binalara zarar verdikleri, molotof kokteylli saldırı düzenledikleri belirlendi.

Zanlılara yönelik İzmir, Ankara ve Tunceli’de operasyon düzenleyen polis, MKP, TKP-ML ve DSİH üyesi oldukları iddia edilen C.B.Ç., Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri E.K., İ.U., K.İ., H.P., S.Ö., Ege Üniversitesi öğrencisi D.D., emlakçı E.İ., İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde staj yapan Ç.K. ile İ.K., A.H.A., O.A., V.Y., ve A.I.’yı gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 13’ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında, Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi S.Ö.’de (23) yer aldı. Şüpheliler arasında bulunan S.Ö., gözaltındayken polislere LYS-2 sınavına girmek istediğini söylemişti. Polislerin savcıyla yaptığı görüşme sonrası S.Ö.'nün sınava girmesine izin verildi. Sınav başlamadan önce polis nezaretinde sınav yeri olan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Tınaztepe Kampüsü'nde bulunan Fen Fakültesi'ne götürülen S.Ö., yaklaşık 2 saat 15 dakikalık sınavın sonunda polisler tarafından adliyeye götürülmüştü. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.