1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Önder Matlı: 2023 Hedefine Btso Öncülük Etmeli
Önder Matlı: 2023 Hedefine Btso Öncülük Etmeli

Önder Matlı: 2023 Hedefine Btso Öncülük Etmeli

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Önder Matlı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

A+A-

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Önder Matlı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Matlı, Türkiye’nin 2023 hedefine BTSO’nun öncelik etmesi gerektiğini söyledi.

Matlı, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Dr. Mustafa Esgin ile görüştü. BTSO’nun, Bursa’nın ekonomik geleceğine yönelik yol haritası çizmesi gerektiğini vurgulayan Matlı, “Türkiye’nin 2023 hedeflerine lokomotiflik yapacak kentlerin başında Bursa geliyor. Bursa’nın da belirlenen hedefler paralelinde pozisyon olması gerekiyor. Bu sürece öncülük etmesi gereken kurumların başında da BTSO geliyor.” dedi.

Bursa’nın sanayi, turizm ve tarım gibi birçok kimlik taşıdığını belirten Matlı, şunları ifade etti: “Bursa’nın hangi alanlarda avantajlı konumunu koruyabileceği belirlenmeli. Bursa, her alanda marka kent mi olmalı, yoksa belirlenecek alanlarda avantaj yakalamaya mı çalışmalı? Bu sorunun cevabını bulmalıyız.” diye konuştu.

Hızlı tren ve otoban projeleriyle Bursa'nın daha ulaşılabilir bir kent olacağını ifade eden Matlı, şöyle devam etti: “Bursa, hızlı treniyle otoban projesiyle daha ulaşılabilir bir kent olacak. Bu projeler Bursa’ya hareketlilik katacak. Bu hareketliliğe kentin hazır olması, planlamaların yapılması lazım. Bursa dinamikleri bakımından güçlü bir şehir. Umarım sizler de bu doğrultuda çalışmalar yürütürsünüz.”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise iş dünyasının desteğini alarak göreve geldiklerini, birlik, beraberlik ve uyumla projeleri hayata geçirecek imkan elde ettiklerini ifade etti. Burkay, “Yoğun bir tempoyla çalışacağız. Yeni yönetişim modelleri getireceğiz. Konsey yapılanmasıyla iş hayatının bütün kesimlerini sürece dahil edeceğiz. Kentin ortak aklını harekete geçireceğiz.” diye konuştu.
CİHAN

Önder Matlı: 2023 hedefine BTSO öncülük etmeli

Önder Matlı: 2023 hedefine BTSO öncülük etmeli

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.