1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Online alışverişte yeni dönem
Online alışverişte yeni dönem

Online alışverişte yeni dönem

Online alışverişlerde vatandaşların mağduriyet yaşaması nedeniyle yönetmeliklerde bazı değişiklikler yapılacak..

A+A-

İnternettten ya da telefonla yapılan alışverişlerde kapıda ödeme seçeneğini tercih edip dolandırıcıların tuzağına düşen ya da mağduriyet yaşayan vatandaşlar, devletin zirvesini e-posta ve telefon yağmuruna tuttu.

SON 5 AYDA 5 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU
Son 5 ayda Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ile Gümrük Bakanlığı'na 5 binin üzerinde başvuru geldi.

Gümrük Bakanlığı, e-ticaret ve kapıdan satışlarla ilgili, kargo firmaları ve tüketici hakem heyetlerini de kapsayan bir çalışma başlattı.

KARGO FİRMALARI SORUMLULUK ALMIYOR
Öne çıkan çözüm "kapıdan ödemeli satışlarda alıcının kargo paketini açıp ürünü gördükten sonra ödemeyi yapması" ancak mevcut uygulamada, kargo firmaları bu sorumluluğu üstlenmekten kaçınıyor.

Mevcut mevzuatta ve yönetmeliklerde bu konudaki boşluklar giderilecek. Kapıdan satışlara ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmelik netleştirilerek, kargo şirketinin farklı ürün ya da hasarlı olması halinde ürünü firmaya geri götürmesi sorumluluğunun net olarak ifade edilmesi planlanıyor.

PAKETİ AÇMADAN İMZA ATMAYIN
Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre; tüketici hakem heyetleri üzerinden bilgilendirme ve bilinçlendirme kampanyası başlatılacak. Vatandaşlara şu uyarılar yapılıyor: "Gelen kargoyu açıp kontrol etmeden, kargo görevlisinin uzattığı, teslim aldığınızı gösteren tutanağı imzalamayın. Bu kâğıdı imzaladıktan sonra ürünü resmi olarak teslim almış oluyorsunuz ve kargo şirketinin rolü bu noktada bitiyor."

SALATALIK GÖNDERİYORLAR
Kargo işlemi yapmaya başlayan alıcıların takibi amacıyla risk analizi çalışması başlatıldı. Özellikle terör eylemlerinde kullanılacak patlayıcı, kimyasal gönderimi ve uyuşturucu kaçakçılığını önleme konusunda etkili önlemler alınıyor. Salatalık gibi farklı ürün dışında, orijinali yerine maketinin gönderilmesi ve hırsızlık da şikâyetler arasında.. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.