1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ordu'daki Sel Bir Kişinin Ölümüne Sebep Oldu
Ordudaki Sel Bir Kişinin Ölümüne Sebep Oldu

Ordu'daki Sel Bir Kişinin Ölümüne Sebep Oldu

Ordu’da bir kişinin hayatını kaybettiği, otomobil ve köprülerin sular altında kaldığı selin yaraları sarılıyor.

A+A-

Ordu’da bir kişinin hayatını kaybettiği, otomobil ve köprülerin sular altında kaldığı selin yaraları sarılıyor. Metrekareye 62 kilogram yağmurun düştüğü Ordu’da selden en çok da Fatsa ilçesi etkilendi. İlçenin merkezinden geçen Elekçi Irmağı’nda suyun yükselmesi sonucunda, hayvanlarını otlatan 70 yaşındaki İsmail Depe sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

İsmail Depe, önceki gün hayvanlarını otlatmaya gitmiş ve aşırı yağışlardan sonra hayvanların eve dönmesinden sonra kendisinden haber alınamamıştı. Depe'nin cansız bedeni, suyun çekilmesinin ardından yapılan aramalarda evine yaklaşık 200 metre mesafede Kuz Dere mevkisinde bulundu. Depe'nin cesedini Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Fatsa’da Elekçi Irmağı üzerinde inşaatı devam eden Hidroelektrik santrali (HES) sahasında sel sularına kapılan Ahmet Kuş'a ait otomobil de sabah saatlerinde bulundu. Sel sularının çekilmesi ile Madendüzü mevkiinde aracının tavanını gören Kuş, yetkililerden yardım istedi. Otomobil, olay yerine gelen iş makinelerinin yardımı ile yaklaşık 1 metrelik kumun içerisinden etrafı kazılarak çıkartıldı.

DENİZDEN ODUN TOPLUYORLAR!

Vatandaşlar ise sel sularıyla birlikte denize gelen ağaçları toplayarak kış hazırlığını yapıyor.

Fatsa, Kumru ve Korgan ilçelerinde etkili olan sağanak sebebiyle Fatsa ilçesinden geçen Elekçi ırmağının taşması sonucu bölgedeki bir çok ağaç da kökünden sökülerek denize sürüklendi. Denize gelen ağaçları gören vatandaşlar, aileleriyle birlikte suya girerek odunları topladı. Vatandaşın topladığı odunlar traktörler yardımıyla evlere götürüldü.

BAŞKAN ANLAYAN: TAŞKINLAR OLDU

Fatsa Başkanı Hüseyin Anlayan, daha önce şehir merkezindeki dereleri ıslah ettikleri için büyük çaplı sel taşkını olmadığını söyledi. Anlayan, “ Fatsa ve bölgemizde yoğun bir şekilde yağmur yağışı ve bu yoğun yağışın arkasından belli bir ölçekte de olsa sel meydana geldi. Özellikle sabah 04’ten itibaren başlayan aşırı yağmur bölgemizde bir sel felaketini meydana getirdi. Tabi bu bölgesel bir yağış olup özellikle Bolaman ve Elekçi ırmağımızda kısmi taşkınlara sebebiyet verdi. Fakat bu taşkınlar şehrimizde kesinlikle bir zarar meydana getirmedi çok şükür. Fatsa merkez olarak şehir merkezimizde bu selden ciddi anlamda etkilenmediğimizi ifade edebilirim. Özellikle son yıllarda yapmış olduğumuz dere ıslahları neticesinde hiçbir deremizde taşkın meydana gelmemiştir. Çok lokal kısmi manada 5 iş yerine su girmiş olup 10 tane bodrum katlarına su girdi, bunlar hep lokal hadiseler yoksa bölgesel anlamda cadde ve sokaklarda bir taşkınlık meydana gelmedi. Fatsa’da biz belediye ekipleri olarak sabahın ilk saatlerinden itibaren onların temizliğine yardımcı olmaya başladık ve şu anda da olmaya devam ediyoruz. Tabii ki bölgesel yağış su seviyelerinin yükselmesine sebebiyet vermiştir. Yardımlarımız ilk saatten beri onlara devam ediyor. Ciddi manada bir sıkıntının meydana gelmemesi adına sevindirici olduğunu ifade etmek istiyorum. Allah daha büyüklerinden korusun.” şeklinde konuştu.

Bir kişinin hayatını kaybettiği, 30 köy ve 8 mahalle yolunun hasar gördüğü, çok sayıda köprünün yıkıldığı, otomobillerin hasar gördüğü selin ardından hasar tespit ve onarım çalışmaları devam ediyor..
CİHAN

Ordu'daki sel bir kişinin ölümüne sebep oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.