1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Örki: Chp, Seçimle Gelemediği İktidara Hep Farklı Yollardan Gelmeye Alışık
Örki: Chp, Seçimle Gelemediği İktidara Hep Farklı Yollardan Gelmeye Alışık

Örki: Chp, Seçimle Gelemediği İktidara Hep Farklı Yollardan Gelmeye Alışık

AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Lütfi Yurtseven’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili, CHP'nin yargıyı şov yapma aracı olarak kullandığını söyl.

A+A-

AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Lütfi Yurtseven’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili, CHP'nin yargıyı şov yapma aracı olarak kullandığını söyledi. Örki, CHP'nin seçimle gelemediği iktidara hep farklı yollardan gelmeye alışık bir parti olduğunu ifade etti.

Örki, parti binasında düzenlediği basın toplantısında CHP’nin Denizli’de gerginleşmemiş ortam sebebiyle kendilerinin gergin olduğunu, ildeki huzur ortamını bozarak gençlere kavga ortamı hazırlayarak siyasi rant elde etmek olduğunu öne sürdü. Örki, "Devletin malına şerefine kim zarar verirse, Devletin memuruna ve vatandaşına zarar veren hakaret eden kim olursa buna sessiz kalınamaz. Bizler olaylar başladığından bu tarafa çevre sevgisi saikiyle hareket edenlerle Türkiye düşmanlığı saikiyle hareket edenleri birbirinden ayırdık. Kullandığımız dil hep hak edene hak ettiği tarzda olmuştur. Şikâyet dilekçelerinde kendilerinin de o grup içinde olduğunu ifade etmişler bu da CHP’nin olaylarda durduğu yeri ve hak ettikleri muameleyi ortaya koyuyor." dedi.

CHP seçimle gelemediği iktidara hep farklı yollardan gelmeye alışık bir parti olduğunu savunan Örki, "CHP Tek partili dönemden bu tarafa zulmün ve antidemokratik uygulamaların partisidir. 1960'da iktidara gelemeyeceğini anlayınca başlattığı sokak hareketleri sonucu darbe yaptırıp rahmetli Menderes dahil 3 insanı asan katil partidir. Yine 1970 yılların hemen başında yine aynı gerekçelerle darbe girişimi başlatıp iktidara gelmeyi hedefleyen partidir. 28 Şubat sürecinin baş mimarları ve onların yegane destekçileridir. 2002 sonrası tezgâhlanan tüm çirkin olayların içerisinde ve desteğinde CHP vardır. 27 Nisan Bildirisi CHP’yi iktidara getirme çabalarıdır. Bütün bunlar CHP’nin alışık olduğu ayak oyunlarıdır." diye konuştu.

Artık iktidara gelemeyeceğini anlayan CHP’nin sözde ağaç kesimi bahanesi ile marjinal guruplarla birleşerek Atatürk’le terörist başının resmini yan yana koyduğunu vurgulayan Örki, "Bu olaylarda 300’e yakın işyeri ve 300 civarında kamu aracı yakılmıştır. CHP bu marjinallerin içinde ve desteğinde olmuştur. Denizlide istedikleri eylemleri kışkırtarak yapamayınca bu kez sayın başbakanımıza sataşma cüreti göstermişlerdir. Esnafın işyeri yakılarken sevinçten ellerini ovuşturan esnaf düşmanlarının hesabını sandıkta esnaf soracaktır. Halka ait araçlar yakılırken çıkan dumandan iktidar uman marjinaller bu halk sizin hesabınızı sandıkta soracaktır. Daha il örgütünde yönetimi gerçekleştirememiş menfaat düşkünleri size bu ülke teslim edilemez." şeklinde konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.