1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Orta Anadolu Toplum Ve Aile Çalıştayı, Aksaray Yapıldı
Orta Anadolu Toplum Ve Aile Çalıştayı, Aksaray Yapıldı

Orta Anadolu Toplum Ve Aile Çalıştayı, Aksaray Yapıldı

Aksaray Valiliği tarafından organize edilen 'Orta Anadolu Toplum ve Aile' Çalıştayı yapıldı.

A+A-

Aksaray Valiliği tarafından organize edilen 'Orta Anadolu Toplum ve Aile' Çalıştayı yapıldı.

    Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenen Çalıştaya, Vali Selami Altınok, eşi Gülhan Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Aksaray Eğitim Fakültesi Dekanı Süleyman Yılmaz, daire müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

    Vali Selami Altınok, hükümetin yeni açılım politikaları çerçevesinde ciddi gelişmeler yaşandığına dikkat çekti. Selami Altınok, "Türkiye'de belki değerlerimiz noktasında çağın getirdiği, zaman zaman memnuniyetsizlik duyduğumuz aşınmalar oluyor ama bununla beraber yine çağın getirdiği özelliklerden faydalanarak da çok farklı açılımlar yapmak, çok farklı pencerelerden gerek aileyi, gerek topluma bakabilme şansını yakalıyoruz. Devletimizin, hükümetimizin son yıllarda sosyal politikalar noktasında uygulamış olduğu yeni açılımlar, yeni değerlendirmeler bizim aile yapımızı, toplum yapımızı, gariban, sıkıntıda kalan, belki geçim noktasında sıkıntı çektiğinden dolayı çoluğuna çocuğuna bakma noktasında sıkıntı çektiğinden dolayı ailede yaşanan sıkıntıların giderilebilmesi noktasında çok büyük açılımlar, çok büyük gelişmeler sağlandı." dedi.

    Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, "Aile toplumun temelidir diyoruz. Ama acı bir gerçektir ki, modernleşme sürecine daha fazla entegre oldukça, küreselleşme sürecinin sunduğu nimetlerden ulaşım, iletişim ve haberleşme alanlarındaki gelişmelerin etkisi ile dünya bugün bir küresel köye dönüşmüş durumda. Dolayısı ile her ülke, her toplum, dünyada esen rüzgarlardan fena halde etkilenir hale gelmiş durumda. Yakın zamana kadar Türkiye toplumunun Batılı ülkelerle, gelişmiş ülkelerle kıyasladığımızda, onlardan üstün olduğumuz taraflardan bir tanesi, belki az sayıdaki kurumdan birisi aileydi. Gerçekçi olmak gerekirse, hakikatin hatırını her şeyden üstün tutmak gerekirse aile kurumumuzda son yıllarda bir yıpranma, bazı değerlerimizde aşınma sürecindeyiz." diye konuştu.

    Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise konuşmasında Teknolojinin gelişmesine paralel olarak değerlerin yıpranmaya başladığını belirterek şunları söyledi: "Gerçekten teknolojinin artması ile beraber dünyanın küçük bir köy haline gelmesi, iletişimin artması, çağdaş değerlerin tabi ki güzel ilerlemesi, eyvallah ama bir bakıyorsunuz onlara paralel olarak da bizim bu güzel değerlerimiz de yıpranmaların olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz Hatta bu çerçevede 4- 5 yıl önceydi başta Aksaray olmak üzere boşanmalardaki oranlara baktığınız zaman Türkiye genelinde de değerlendirebiliriz ciddi anlamda boşanmaların arttığını görüyoruz. Bunlar tehlike. Boşanma tabi ki olur insanlar sonuçta bir ömür boyu hayatını mahveden insana da katlanmak zorunda değil ama ufak tefek şeylerle o güzel yuvayı güzelim aileyi o çocukların ruh dünyasını gönül dünyasını mahvederek insanları paramparça etmeninde bir mantığı yok."

    Çalıştaya katkıda bulunanlara plaket verildi. Çalıştayın ardından protokol tarafından Aksaray Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. CİHAN

Orta Anadolu Toplum ve Aile Çalıştayı, Aksaray yapıldı

Orta Anadolu Toplum ve Aile Çalıştayı, Aksaray yapıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.