1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ortaokul Öğrencilerinden Gelecek İçin Küçük Adımlar
Ortaokul Öğrencilerinden Gelecek İçin Küçük Adımlar

Ortaokul Öğrencilerinden Gelecek İçin Küçük Adımlar

Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokullar arasında düzenlenen ve 32 projenin katıldığı ‘Gelecek İçin Küçük Adımlar’ proje yarışmasında Vakfıkebir Büyükliman Ortaokulu birinciliği elde etti.

A+A-

Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokullar arasında düzenlenen ve 32 projenin katıldığı ‘Gelecek İçin Küçük Adımlar’ proje yarışmasında Vakfıkebir Büyükliman Ortaokulu birinciliği elde etti.

Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu Spor Salonu’nda düzenlenen “Gelecek için küçük adımlar’ proje yarışmasına Atatürk Ortaokulu, Ballı Köyü Ortaokulu, Büyükliman Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Hamzalı Köyü Ortaokulu, Deregözü Köyü Ortaokulu, Fevziye Köyü Ortaokulu, Çavuşlu Köyü Ortaokulu, Vakfıkebir İmam- Hatip Ortaokulu, Osman Tan Ortaokulu ve Yalıköy Ortaokulu katıldı.

Proje yarışması ve serginin açılış kurdelesinin kesilmesi sırasında bir konuşma yapan Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahin Işık, bu yarışmanın temel amaçlarından birinin genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmek olduğunun altını çizerek, öğrencilerinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda araştırmaya yönelmelerini teşvik ederek, yeteneklerini keşfetmelerini, bilimsel düşünme, yaratıcılık ve ekip olarak çalışma bilincini geliştirerek proje hazırlama edinmelerini sağlamaya yönelik olduğuna vurgu yaptı. Işık sözlerine şöyle devam etti: "Burada sergilenen 32 proje bizim gözümüzde hepsi birincidir. Proje konusunda, sene başından beri yaptığımız planlamalardan sonra okullarımızın tüm faaliyetlerini destekliyoruz. Temel amacımız öğrencilerimizi ruhen ve fikren geliştirmek. Çağımızda artık bilgiye ulaşmak çok kolay. Önemli olan bilgiyi yorumlamak, geliştirmek ve üretmektir. Yaşayarak öğrenmek durumundayız. Bu manada projenin çok farklı bir anlamı var. Derslerde de proje ağırlıklı çalışmak zorundayız. Öğrencilerimizin anlayacağı ve kendilerini geliştirecekleri şekilde projeye ağırlık vermek durumundayız."

İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ise yaptığı konuşmada, Vakfıkebir’de özellikle son yıllarda sosyal ve kültürel faaliyetlerde yaşanan gelişmelerin sevindirici olduğunu söyledi ve projelerde emeği geçenlere teşekkür etti. Beş kişilik jüri heyeti tarafından yapılan değerlendirme sonucu Vakfıkebir Büyükliman Ortaokulu’nun projesi birinci, Çavuşlu Köyü Ortaokulu’nun projesi ikinci ve Fevziye Köyü Ortaokulu’nun projesi ise üçüncü seçildi. Birinci gelen proje çeyrek altın, ikinci gelen proje bir gram altın ve üçüncü gelen proje ise bir kol saati ile ödüllendirildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.