1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Osman Gazi Dilovasına değer katacak
Osman Gazi Dilovasına değer katacak

Osman Gazi Dilovasına değer katacak

Osman Gazi Köprüsü, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde arazi fiyatları şimdiden uçurmuş durumda...

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, son tabliyesini yerleştirmesinin ardından "Osman Gazi Köprüsü" olarak adını açıkladığı İstanbul- Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan İzmit-Körfez geçiş köprüsü, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek. Köprünün geçtiği Dilovası'na müze, alışveriş alanları, kafeteryalar, sosyal tesisler inşa edilecek, ilçede birçok uluslararası yarışmalar düzenlenecek. Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, yaptığı açıklamada, proje sayesinde İzmit Körfezi'ne bir gerdanlık takıldığını, ışıklandırılan köprünün akşamları da farklı bir güzelliğe büründüğünü söyledi.

"KÖPRÜYÜ GÖRMEYEN KONUT YOK"
Köprüyü gören bölgelerde arsa ve konut fiyatlarının yükseldiğini dile getiren Şahin, "Dilovası'nda hemen hemen köprüyü görmeyen hiçbir konut yok. Fiyat artışı oldu. İnsanlar artık köprü manzaralı evlerinde oturuyorlar. Bunun artılarını göreceğiz. Ama öncelikle sağlıklı kentleşme ve sağlıklı konut üretimi konusunda hassasız. Heyecanla köprü çalışmalarını izliyoruz. Bizim için bu canlı yayın gibi oldu. Ben de göreve başladığımdan itibaren denizin üstüne çıkmıştı köprü. Sanki lego koyar gibi önce kuleler yükseldi. Ardından bir kuşak gibi çelik halatlar geldi. Çok kısa bir sürede köprü şu andaki siluetine ulaştı" şeklinde konuştu.

"5 BİN LİRALIK ARSA 100 BİN LİRA OLDU"
Diliskelesi Mahallesi'nde yaşayan Abdülhamit Segman da böyle tarihi bir projeyi hayata geçirenlere minnettar olduklarını dile getirdi. Köprünün, bölge halkına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Segman, "6-7 yıl öncesine kadar burada dönümü 5-6 bin liraya kimse arsa almıyordu, şimdi oldu 100 bin lira. Köprü yapılmasaydı bu bölge 20 yıl daha aynı olacaktı" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.