1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Osmaniye, Sevgi Dili Türkçe Şölenine Hazır
Osmaniye, Sevgi Dili Türkçe Şölenine Hazır

Osmaniye, Sevgi Dili Türkçe Şölenine Hazır

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın 8 Haziran'da yapılacak Osmaniye etkinlikleri için son hazırlıklar devam ediyor. Esnaf dükkanlarını olimpiyat...

A+A-

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın 8 Haziran'da yapılacak Osmaniye etkinlikleri için son hazırlıklar devam ediyor. Esnaf dükkanlarını olimpiyat afişleriyle süslerken, etkinliklere katılmak için vatandaşlar da bilet temin noktalarına akın ediyor.

8 Haziran Cuma günü saat 20.30’da Osmaniye 7 Ocak Stadyumu'nda yapılacak etkinliklerin ev sahipliğini üstlenen Hoşgörü Eğitim Kurumları Mezunları Derneği (HOŞ-DER) Başkanı Hakan Teke, Osmaniye’nin Türkçe sevdalısı öğrencilere ilk defa ev sahipliği yapacağını, bu nedenle de çok heyecanlı olduklarını söyledi. Osmaniye’deki programa Amerika'dan Mısır'a, Irak'tan Afrika'ya farklı kıtalardan toplam 25 ülkeden 70 öğrencinin katılacağını belirten HOŞ-DER Başkanı Teke, “Bu öğrencelerin programlarında şarkıdan şiire, halk oyunlarından kişisel becerilerine kadar birçok alanda sunum yaparak Türkçenin inceliklerini sergileyecekler. Türkçe sevgi, hoşgörü ve kardeşlik medeniyetinin simgesidir. 135 ülkeden Türkiye'ye gelen öğrencilerin, Türkçe sevdalılarına, ses bayrağımızın temsilcilerine, ülkemize Anadolu’nun yollarına ve Osmaniye’ye ‘Hoş geldiniz’ demek istiyorum. Türkçe olimpiyatlarına katılan çocuklarla gurur duyuyoruz. Bu çocuklar ileride kendi ülkelerinde bizim dilimiz olacaklar. Güzel dilimize kendi içten gelen duygu ve sevgilerini katarak ayrı bir tat veriyor ve bize her yıl bu gurur ve sevinci yaşatıyorlar. Dünya çocuklarına, bahar çiçekleri gençlere teşekkür ederim.” dedi.

Etkinliğin bir bayram havasında geçeceğini belirten Hakan Teke, “Gecesini gündüzüne katarak anadan, babadan, yardan ayrılarak uzak diyarlara giden bu gençleri yetiştiren hüzünlü gurbetin fedakâr öğretmenlerine de şükranlarımı arz ediyorum. Bu yılki Türkçe olimpiyatlarının bir ayağının Osmaniye’de bulunması bizleri fazlasıyla heyecanlandırıyor. Bizler Osmaniyeliler olarak bu gençleri bağrımıza basacak, onları kendi evlatlarımız gibi seveceğiz. Osmaniye Yedi Ocak Stadyumu bayram yerine dönecek.” diye konuştu.

Bilet temin noktalarından biri olan NT Mağazasına oğlu ile birlikte bilet almaya gelen Nesrin Çetin, olimpiyatların il etkinliklerinin daha önce Adana’da yapıldığını ve çok istemelerine rağmen gidemediklerini belirterek, bu yıl Osmaniye’de de etkinlik yapılacağından çok mutlu olduklarını söyledi.

Bilet almaya gelen Emre Tibikoğlu ise “Türkçe olimpiyatları, güzel Türkçemizin uluslararası bir dil olduğunun en büyük kanıtıdır. Bu nedenle olimpiyatların yapılmasından çok mutluluk duymaktayım. Bu yıl ilk defa Osmaniye’de de etkinlik yapılması beni çok heyecanlandırdı. 8 Haziran'da ailecek güzel Türkçemizin şölenine mutlaka katılacağız.” şeklinde konuştu.

NT Mağazası yetkilisi Ramazan Padak vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.