1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Osmaniye’nin İhracatı 3 Kat Arttı!
Osmaniye’nin İhracatı 3 Kat Arttı!

Osmaniye’nin İhracatı 3 Kat Arttı!

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, Osmaniye’nin 2012’nin ilk beş ayında 35 milyon 895 bin dolar ihracat yaptığını kaydetti.

A+A-

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği(TÜMSİAD) Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, Osmaniye’nin 2012’nin ilk beş ayında 35 milyon 895 bin dolar ihracat yaptığını kaydetti.

Osmaniye’nin Mayıs ayı ihracatının geçen yılın Mayıs ayına göre yüzde 300 arttırdığını vurgulayan Murat Özkardeş, Osmaniye’nin bir ihracat şehri olma yönünde emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Osmaniye’nin 45 ayrı ülkeye ihracat yaptığını belirten Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş şehrin ihracat rakamlarında bazı ilginç sonuçlar olduğuna dikkat çekti.

2011’in Mayıs ayında 2.9 milyon dolar ihracatı bulunan Osmaniye’nin 2012’nin mayıs ayında 8,6 milyon dolar ihracat yaptığını belirten Murat Özkardeş bu yılın ilk beş ayında gerçekleşen ihracatın ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artış gösterdiğini söyledi. Özkardeş, "Osmaniye 2012’nin ilk beş ayında en fazla ihracatını 8,2 milyon dolar ile Libya’ya yaptı. Geçen yılın aynı döneminde bu ülkeye ihracatımız hiç bulunmuyor. İtalya, Lübnan ve Suriye’ye yapılan ihracatta hızlı bir düşüş var. Bu 3 ülkeye yapılan ihracat geçen yılın aynı dönemine göre 10’da 1’e geriledi. Irak’a yapılan ihracat geçen yıla göre 3 kat artarken daha önce hiç ihracatımız bulunmayan iflasın eşiğindeki Yunanistan’a 2.8 Milyon dolarlık ihracat oldukça sevindirici." dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.