1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Osmanoğlu: Şehzade Dündar Efendi Suriye’de Zor Günler Yaşıyor
Osmanoğlu: Şehzade Dündar Efendi Suriye’de Zor Günler Yaşıyor

Osmanoğlu: Şehzade Dündar Efendi Suriye’de Zor Günler Yaşıyor

34. Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdühamid’in 4. kuşak torunu Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Suriye'de bulunan Şehzade Dündar Efendi ile ailesin...

A+A-

34. Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdühamid’in 4. kuşak torunu Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Suriye'de bulunan Şehzade Dündar Efendi ile ailesinin ülkedeki şiddet olayları sebebiyle zor günler yaşadığını söyledi.

Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Hatay'da, Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığınma talebinde bulunan Türkmenleri ziyaret etti. Suriyeli Türkmenlerin Türk halkına teşekkür ettiklerini belirten Osmanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sultan II. Abdülhamid’in 3. kuşak torunu Dündar Efendi'nin halen Şam’da yaşadığını ve Türkiye’ye getirebilmek için gerekli güvenlik önleminin sağlanmasını beklediklerini ifade etti.

Şehzade Osmanoğlu, “Ben Sultan II. Abdülhamid Han’ın 4. kuşak torunuyum. 3. kuşak torunu var Dündar efendi. 1390 Beyrut doğumlu kendisi ve şu an Şam’da yaşıyor. Yaşlı insanlar, biz kendilerini buraya getirmek istiyoruz. Ama onlar böyle bir kargaşada gelemiyorlar. Annemin akrabaları da orada. Onlar da gelmek istiyorlar ama gelemiyorlar. Böyle bir durumda kimse evinden çıkamıyor. Onlar için büyük bir risk, silah seslerini duyuyorlar ama dışarı ekmek almak için dahi çıkamıyorlar. Ellerinden geldiğince evde kalmaya çalışıyorlar” dedi.

Çadır kentte basına kapalı olarak gerçekleşen ziyareti hakkında da bilgi veren Şehzade Osmanoğlu, “Burada Türkmen kardeşlerimizle sohbet ettik. Onların acılarını az da olsa paylaşmaya çalıştık. Kardeşlerimizin acılarını paylaşmak için buraya geldik. Elimizden ne geliyorsa yardımcı olmak için geldik. Buradaki Türkmenler Türkiye’nin desteğinden ötürü çok mutlular. Artık bunun bitmesi gerekiyor. Esed’in düşmesi gerekiyor. Esed üst üste diplomatik hatalar yapıyor. Bayram gününde çocukların katli hepimizi derinden üzüyor” diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.