1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Otobüs şarampole yuvarlandı
Otobüs şarampole yuvarlandı

Otobüs şarampole yuvarlandı

Kazada ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti, 11'i ağır 32 kişi de yaralandı. Kazada yaralanan Aytaç Çağlar Fakı'nın yaptığı açıklamaya göre 'Herkesin tahmini otobüs şoförünün uyuduğuydu. Uyumasaydı belki bu 8 kişi ölmeyecekti' dedi.

A+A-

Bugün saat 06.00 sularında, Kastamonu-Ankara seferini yapan bir yolcu otobüsü, Çankırı-Çandır yol ayrımında, iddia göre sürücüsünün uyuması sonucu kaza yaptı. İlk belirlemelere göre 8 kişi olay yerinde hayatını kaybederken , 11’i ağır yaralı olmak üzere 32 kişi de yaralandı. Yaralılar, hastanelere nakledilerek tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Kazada yaşamını kaybedenlerin isimleri belli oldu

Kazada hayatını kaybedenlerin, İlknur Bideci (26), İlhan Özdemir (42),  Ali Yıldız (19), Gamze Duru (25), Öznur Bideci, Ece Ünlüer, Rukiye Uyar ve  Vasfiye Arslan olduğu öğrenildi.

Ölenlerden 3’ü üniversite öğrencisi

Otobüste, Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisi Gamze Duru, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Ece Ünlüer ile Makine Mühendisliği öğrencisi Rukiye Uyar’ın da bulunduğu belirlendi. Üniversitenin 2016-17 Akademik yılının tamamlanması ardından memleketlerine gitmek üzere otobüse binen 3 öğrenci de kazada yaşamlarını yitirdi.

Ankara Valiliği'nin kazaya ilişkin yaptığı yazılı açıklama şöyle; "27.05.2017 Cumartesi günü saat 06.00 sularında, Kastamonu-Ankara seferini yapan bir yolcu otobüsü, Çankırı-Çandır yol ayrımında, sürücüsünün uyuması sonucu kaza yapmıştır. İlk tespitlere göre 8 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetmiş, 11’i ağır yaralı olmak üzere 32 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, hastanelere nakledilerek tedavi altına alınmıştır. Kaza ile ilgili olarak soruşturma başlatılmıştır. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.