1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Otomobilin Motor Kısmına Giren Kediyi Belediye Personeli Kurtardı
Otomobilin Motor Kısmına Giren Kediyi Belediye Personeli Kurtardı

Otomobilin Motor Kısmına Giren Kediyi Belediye Personeli Kurtardı

Erzincan’da soğuk hava insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz yönde etkiliyor.

A+A-

Erzincan’da soğuk hava insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz yönde etkiliyor. Soğuk hava sebebiyle ısınmak için araç motoruna giren yavru kedi, girdiği yerde sıkıştı. Araç sürücüsünün fark etmesi üzerine yavru kediyi sıkıştığı yerden çıkarmak için uzun mücadele verildi. Yavru kedi Erzincan Belediyesi havyan barınağında görevli personel tarafından çıkarıldı. Kedi hırçınlığı ile kendisini kurtarmak isteyenlere zor anlar yaşattı.

Soğuk hava sebebiyle ısınmak için girdiği araç motorunda sıkışan yavru kedi, vatandaşları ve görevlileri uzun süre uğraştırdı. Aracın motor kısmından ses geldiğini fark eden sürücü Mücahit Özdemir, aracını park yerine çekerek, aracın motor kısmını inceledi ve yavru kediyi fark etti. Sürücü ve olay yerine gelenlerin uğraşlarına rağmen kedi sıkıştığı yerden çıkarılamadı. Yavru kedi hırçınlığı ile kendisini kurtarmak isteyenleri de tırmaladı. Erzincan Belediye Sarayı önünde bulunan aracı inceleyen Belediye Başkanı Yüksel Çakır, hayvan barınağı personelini olay yerine çağırarak, yavru kedinin kurtarılmasını istedi.

Hayvan Barınağı önüne çekilen araçta inceleme yapan ekipler, aracın motor kısmına sıkışan kediyi kurtarmak için büyük çaba sarf etti. Hırçınlığı ile görevlileri uğraştıran kedinin tırmalamasına rağmen görevli personel hayvanı sıkıştığı yerden çıkarmayı başardı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından çıkarılan yavru kedi daha sonra görevli personel tarafından salıverildi.

Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veysel Aytekin, “Araç içerisine sıkışmış bir kedi ekiplerimiz tarafından çıkarıldı. Kış aylarında havanın çok soğuk olmasından dolayı, hayvanlar kendilerine sığınacak sıcak bir yer aradıklarından dolayı özellikle kediler araç motorlarını seçmekte ve oralara girmektedirler. Araç sürücülerini de bu konularda dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Mümkünse önce araçlarını kontrol etsinler, daha sonra araçlarını çalıştırarak hareket etmelerini sağlasınlar.” dedi.

Aracına yavru kedinin sıkıştığını fark eden sürücüsü Mücahit Özdemir, “Motor sıcaktı muhtemelen, toplantıdan çıktıktan sonra bir tümsekten geçtiğim esnada kedinin sesini duydum. Belediyedeki arkadaşlara geldik ve onlar da yardımcı oldular. Kediyi sıkıştığı yerden kurtardılar.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Otomobilin motor kısmına giren kediyi belediye personeli kurtardı

Otomobilin motor kısmına giren kediyi belediye personeli kurtardı

Otomobilin motor kısmına giren kediyi belediye personeli kurtardı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.