1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Otomotivde vergiler gözden geçirilebilir
Otomotivde vergiler gözden geçirilebilir

Otomotivde vergiler gözden geçirilebilir

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin Otomotiv Kongresi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, otomotiv sektörünün ağır vergi yükü olduğunu belirterek, vergilerin gözden geçirileceği mesajını verdi.

A+A-

MEHMET Şimşek, "Gelir vergisi reformu ile birlikte vergilerin tabana yayılması konusunda yapısal çalışmalar içindeyiz. Vergiler tabana yayılırsa nispeten ağır vergi yükü gözden geçirilecektir. Görüyoruz ki Türkiye'de satılan araçların büyük bir kısmı ithal. Vergilerin yüksekliği cari açığı kontrol altına almak için. Sektörün büyümesi için de vergi konusunda çalışmalar yapmaya kararlıyız" diye konuştu.

İKİNCİ EL DE ÇALIŞMA
Otomotiv sektörünün çok hızlı değişim gösterdiğini belirten Şimşek, "Bundan 10 yıl önce bir otomobilde yazılım ve elektronik aksam yüzde 7'sini dahi oluşturmuyordu. Bugün yüzde 25'ini oluşturuyor" dedi. Bakan Şimşek, ikinci el satışlarında KDV ve ekonomik ömrünü tamamlamış araçlar konusunda çalışmalar yapacaklarını da kaydetti.

EGEA ABD KITASINDA..
Doblo'yu ABD'ye ihraç etmeye başladıklarını belirten Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen de, "Dodge'un Neon markasıyla, Egea'yı da Meksika'ya ihraç etmeye başlayacağız. Fiorino'yu da yeniledik" diye konuştu. OYDER Başkanı Alp Gülan ise, "Ticaret yapmak üzere alınan araçların KDV'si maliyete atılmak suretiyle her binek araca yüzde 1, ticari araca yüzde 18 KDV ile fatura kesilmektedir. Bizim bu konuda Gelirler Genel Müdürlüğü'nde sayın başkan ve ekibinden KDV daire başkanımızla teknik olarak her malın girdiği KDV oranı ile çıkış yapılması yönünde bir çalışmamız devam etmektedir. Bugün için en önemli hedeflerimizden bir tanesi ekonomik ömrünü tamamlamış araçlarla ilgili bir düzenlemeyi hayata geçirebilmektir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.