1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ototrim'de üretim durdu!
Ototrimde üretim durdu!

Ototrim'de üretim durdu!

Bursa’da Tofaş, Renault, Coşkunöz ve Mako’nun ardından Ototrim’de de işçiler eyleme gitti. Türk Metal Sendikası’nı istemediklerini ifade eden 650 işçi, talepleri yerine getirilinceye kadar üretime ara verdiklerini açıkladı.

A+A-

Bursa'da otomotiv devlerindeki krize bugün bir otomotiv firması daha eklendi.

Tofaş, Renault, Coşkunöz ve Mako'nun ardından Ototrim'de de işçiler, maaşlarında iyileştirme yapılıncaya kadar çalışmama kararı aldı. İşçiler adına basın açıklaması yapan Soner Eryılmaz, "Bosch işçileri ile yapılan bir sözleşme var. Bunu müteakiben biz de üretimimize ara verdik, durdurmadık. İşveren ile herhangi bir problemimiz yok. Sadece işçimizin 4 talebinin yerine getirilmesini istiyoruz. Bize kulak verilmesini istiyoruz. Bu şartlarda Türk Metal Sendikası'nı istemiyoruz. Bosch işçileri ile yapılan şartlarda sözleşme istiyoruz. Baskı ve şantaj ile kimseyi haksız yere işten çıkarmasınlar. Bu talepler kabul edilinceye kadar üretime ara vereceğiz. Bu eylemimiz sebebiyle işverenin oluşacak zararını, şartlarımız kabul edildiği takdirde telafi edeceğiz" dedi.

Fabrika önünde eylem yapan işçilere Tofaş'tan gelen işçiler de destek verdi.

FORD OTOSAN İŞÇİLERİNDEN EYLEM

Renault ve Tofaş fabrikalarında başlayan otomotiv sektöründeki eylemin ardından, parça ikmalinde yaşanan kesinti nedeniyle üretime ara verilen Ford Otosan Kocaeli Fabrikası girişinde, bu sabah toplanan yaklaşık 300 işçi, çeşitli isteklerde bulundu.

İşçiler, öncelikle Türk Metal Sendikası'nın işyerinden çıkmasını isterken, bu eylem ve istekler nedeniyle herhangi bir işçinin işten çıkarılması halinde ise fabrika yeniden çalışmaya başladığında üretim yapmayacaklarını söylediler. Dün akşam saatlerinde İzmit'te Sekapark'ta toplanan ve sayıları 200'ü bulan işçilerin basın açıklaması yapmasından sonra, ikinci bir duyuruya kadar üretime ara verilen Ford Otosan'in Gölcük'teki Kocaeli Fabrikası önünde bu sabah yaklaşık 300 işçi biraraya geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.