1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ovacıklılar, Yeni Dönemin Keyfini Çıkarıyor
Ovacıklılar, Yeni Dönemin Keyfini Çıkarıyor

Ovacıklılar, Yeni Dönemin Keyfini Çıkarıyor

Barış süreci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gelecek günlerin daha güzel olacağı konusunda insanları umutlandırdı.

A+A-

Barış süreci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gelecek günlerin daha güzel olacağı konusunda insanları umutlandırdı. 1993-94 yıllarında köy boşaltmalarından en çok etkilenen yerlerin başında gelen 3 bin 700 nüfuslu Tunceli’nin Ovacık ilçesinde vatandaşlar, terör belasından uzak yaşamanın keyfini çıkarıyor. Hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlar, gelecekten de ümitli.

Uzun yıllar yaylalara giderken sorun yaşadığını ancak çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte rahat bir şekilde hayvanlarını yaylalara götürdüğünü belirten Sinan Yılmaz, “Şu anki barış süreci gayet düzgün gidiyor. İnsanlar rahatlıkla yaylalara gidip geliyorlar. Daha önce jandarmadan izin alarak gidiyorduk. Şimdi elimizi kolumuzu sallayarak gidiyoruz.” dedi.
Şükrü Al ise “ Çözüm sürecini güzel gayet olumlu bir süreç olarak görüyoruz.Sağlıklı ve umutlu bir ortam olarak görüyoruz.” diye konuştu.

Herkesin olumlu düşünmesi ve karşılıklı adımlar atılması halinde sürecin olumlu gitmeye devam edeceğini belirten Hüseyin Batur ve Erdal Çolak da, herkesin birlik içinde olması halinde sürecin daha da iyiye gideceğini belirtti.

CİHAN

Ovacıklılar, yeni dönemin keyfini çıkarıyor

Ovacıklılar, yeni dönemin keyfini çıkarıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.