1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özcan'a Bakan Kılıç'tan Ziyaret
Özcana Bakan Kılıçtan Ziyaret

Özcan'a Bakan Kılıç'tan Ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç yaptığı açıklamada, ‘Başbakan'ın hizmetlerimizi görmemesi bizi incitti’ diyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti!

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dün yaptığı açıklamada ‘Başbakan'ın hizmetlerimizi görmemesi bizi incitti’ diyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti. Kılıç'a ziyaret sırasında Vali Hasan Basri Güzeloğlu da eşlik etti.

Özcan, Akdeniz Oyunları kapsamında kentte bulunan Gençlik ve Spor Bakanı’nın ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kılıç'ın seçim bölgesi olmamasına rağmen, göreve geldiği günden bu yana sık sık Mersin’e gelerek hazırlık aşamasını çok yakından takip ettiğini ifade eden Özcan, "30 Haziran’a kadar devam edecek oyunların kazasız ve belasız bir şekilde geçmesi en büyük temennimizdir. Kentimizden her konuda memnun ayrılacak olan yerli ve yabancı konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Akdeniz Oyunları Mersin’e hayırlı olur inşallah.” ifadesini kullandı.

Oyunların Mersin’e verilmesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği teminat mektubunun yadsınamayacağının altını çizen Başkan Macit Özcan, “Gerçekleşen spor tesisleri Mersin için bir kazanç olmuştur. Bu spor tesislerine bağlanacak olan yolların açılması, istimlak edilmesi, asfaltlanması ve benzeri işlemleri tam 4 ay içerisinde tamamladık. Mersin’in bir spor kenti olmasında büyük bir katkı sağlayacak olan bu oyunlarda emeği geçen başta Başbakanlık, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mersin Valiliği ve diğer tüm kurumlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise kendisinin 2 yıldır bu oyunlar için yapılan mücadelenin içerisinde olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Akdeniz Oyunları, Türkiye’nin son 10 yıl içinde gerçekleştirdiği 700 spor organizasyonu içinde en büyüğü ve olimpiyatların bir küçüğü olma özelliğini taşımaktadır. Akdeniz Oyunları aynı zamanda İstanbul’un aday olduğu 2020 olimpiyatları içinde bir sınav olacaktır. Mersin bir spor kenti olmanın yanı sıra, yoğun bir şekilde sporcu yetiştiren bir kent konumunda."

Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile çok uyumlu bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Kılıç şöyle devam etti: ”Tesislere gidecek bağlantı yollarının açılması, imar planları, arazi temini konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi çok büyük çalışmalar yaptı. Bu uyum ve işbirliği için teşekkür ediyorum. Hükümet ve yerel yönetimin mükemmel işbirliği sonucunda kazanan Mersin ve Mersinliler olmuştur.”

Konuşmaların ardından Başkan Macit Özcan ziyaretin anısına Bakan Suat Kılıç’a bir plaket takdim etti ve daha sonra da Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’ni gezdirerek bilgi verdi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.