1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Özel Harekât’a yeni model
Özel Harekât’a yeni model

Özel Harekât’a yeni model

MİLLİYET'TEN TOLGA ŞARDAN YAZDI!..

A+A-

Hükümet, yayımladığı son KHK’yla bürokraside bazı yeni düzenlemeler yaptı. 
Yeni KHK’da terörle mücadele çalışmaları kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’nda da “yeni süreç” değişiklikleri yapıldı. 
KHK’yla Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’nın yapısında önemli düzenleme yapıldı. KHK öncesinde Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında “daire başkanlığı” olarak görünen birim, KHK sonrasında pozisyon yükseltilerek “Başkanlık” haline dönüştürüldü. Yeni unvan “Özel Harekat Başkanı” oldu. Özel Harekat Başkanı, mesleki kıdem itibarıyla Emniyet Genel Müdür Yardımcısı’na eşitlendi. Eskiden olduğu gibi yine “doğrudan” Emniyet Genel Müdürü’ne bağlı ve sorumlu olacak. 
Son KHK ile Emniyet Özel Harekat yapılanmasında “Terörle mücadele konseptine” uygun iç düzenleme yapıldı. 
Özel Harekat Başkanı “dört yıldızlı” emniyet müdürü olacak. Bölge başkanları “üç yıldızlı” emniyet müdürlerinden görevlendirilecek. 

Yeni bölgeler
Ülke genelinde Ankara Gölbaşı’ndaki merkez birimin dışında, merkeze bağlı olarak faaliyet yürütecek sekiz bölge müdürlüğü kurulacak. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla yapılan yeni düzenlemede, teşkilata polis memuru yetiştirmede kullanılan bir polis eğitim merkezi, tamamen özel harekat eğitim merkezine dönüştürülecek. Bu okul, sadece özel harekatçı polis yetiştirilmesinde kullanılacak. 
Hükümetin, PKK’nın hendek ve barikat eylemleri sonrasında değiştirdiği terörle mücadele politikasında yeniden görev başı yaparak kırsala çıkmaya başlayan Özel Harekat’ta halen 14 bin polis görev yapıyor. 10 bin adayın eğitimleri devam ediyor. Tamamlanan eğitimleri sonrasında 24 bin kişilik “çok özel yetiştirilmiş” polisler terörle mücadelede görev alacak. 
17-25 Aralık’ta başlayan FETÖ tasfiyeleri ve önceki süreçte terörle mücadele çalışmaları nedeniyle kadrosu azalan özel harekata ilk kez polis olan gençler alındı. Son eğitimlerle yeterli sayıya ulaşılıyor. Bundan sonra özel harekata yapılacak personel alımları eskiden olduğu gibi teşkilat içinden “gönüllülük esasına” göre yapılacak. Özel harekatçıların teşkilatla gönül bağı sürecek. 

Operasyon ekibi
Şu anda şark görevini yapan özel harekatçı polisler, batıya dönüşlerinde bölge başkanlıklarına tayin edilecekler. Bölge başkanlığı kadrosundaki özel harekatçılar sadece kendi işlerini yapacaklar. Gerektiğinde operasyon için, kimi zaman da devlet büyüklerini korumak amacıyla başka kentlere göreve gidebilecekler.
İhtiyaç halinde daha canlı ve aktif operasyoncu polisler hazır olacak. 
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde bomba yağdırdığı Özel Harekat, 44 şehit verdi. 
Yapılan tüm çalışmalara karşı FETÖ’nün yeni bir “hareket” içinde olabileceği öngörülüyor. Bu nedenle polisin hazır olması için özel harekatın hazır olması gerektiği kanaati hakim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.