1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özel Şehzade Mehmet Öğrencileri Cern'e Davet Edildi
Özel Şehzade Mehmet Öğrencileri Cerne Davet Edildi

Özel Şehzade Mehmet Öğrencileri Cern'e Davet Edildi

Avrupa Birliği (AB) Eğitim Projeleri Genel Koordinatörü Franco Mollo, "Şehzade Mehmet Koleji öğrencilerinin, CERN’de araştırma yapması gerektiğini düşünüyorum ve bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağım.

A+A-

Avrupa Birliği (AB) Eğitim Projeleri Genel Koordinatörü Franco Mollo, "Şehzade Mehmet Koleji öğrencilerinin, CERN’de araştırma yapması gerektiğini düşünüyorum ve bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağım.” dedi. AB Comenius programı kapsamında yeni bir proje yapmak amacıyla ön hazırlık için Manisa'daki Özel Şehzade Mehmet Lisesi’ne gelen İtalyan ve Alman eğitimciler, okulun proje koordinatörü Haşim Yıldız tarafından ağırlandı.

Avrupalı eğitimciler adına konuşan Mollo, "Ben aynı zamanda merkezi Cenevre'de bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN)'nin İtalyan liselerinde yürüttüğü fizik projesinin kordinatörüyüm. Özel Şehzade Mehmet Lisesi'ndeki eğitim seviyesini görünce çok şaşırdım. Burada gerçek manasıyla bilim yapılıyor. Lisesin özellikle bilim olimpiyatlarında elde ettiği başarıları görünce hayret ettim." dedi. Böyle bir okulun öğrencilerini CERN laboratuvarında çalışırken görmeyi arzuladığını belirten Mollo, Okul Müdürü Giray Kara'nın şahsında öğretmen ve öğrencilerinden kurulacak bir ekibi, kendi ekibiyle beraber davet etti. Müdür Kara da bu davetin kendileri için büyük bir onur olduğunu, okulunun bugüne kadar yaptığı çalışmalarla zaten Türkiye sınırlarını aştığını ancak böyle bir çalışmanın Şehzade Mehmet Lisesi’ni dünya biliminin süper ligine taşıyacağını söyledi. Altyapı çalışmalarının ivedilikle başlatılacağını belirten Kara, "Bu konuda üstümüze düşen her şeyi yapacağız. Zaten tecrübesi olan Franco Mollo da prosedürler hakkında yardımcı olacağını vaat etti. Biz de hedefe varma adına bu işlemleri adım adım takip ederek, en kısa sürede öğrencilerimizi CERN laboratuvarında görmeyi arzuluyoruz. Şu anda oradaki öğrencilerin, kozmik rasyosyonun iklimler üzerindeki etkileri konusunda araştırmalar yaptığını öğrendik. Benzer çalışmaları, oradaki eğitimden sonra ülkemizde devam ettirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Alman ekibi ise yeni proje çalışmalarının yanında okulun altyapısı ve çalışma düzeni hakkında bilgi aldı. Almanca öğretmeni Şenol Kahramanlar'la birlikte derse giren Alman öğretmenler, öğrencilerin Almanca seviyesinden memnun kaldı. Ekonomi öğretmeni Peter Swoboda, "Şehzade Mehmet Lisesi öğrencileri, dünya standartlarının üzerinde eğitim görüyor. Her sınıfta elektronik tahta ve bunları çok iyi kullanan öğretmenler var. Laboratuvarları, haftalık, aylık ve yıllık uyguladıkları iş akış diyagramları çok güzel düşünülmüş. Öğretmenlerin okuldan sonra sık sık biraraya gelip öğrencileri bütün yönleriyle değerlendirmesi de beni ve diğer eğitimci arkadaşlarımı etkiledi. Buradan aldığım bilgileri, Almanya’daki okul yönetimime aktaracağım." dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.