1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Özel Yıldırım Koleji Urfodu'da Dünya İkincisi Oldu
Özel Yıldırım Koleji Urfoduda Dünya İkincisi Oldu

Özel Yıldırım Koleji Urfodu'da Dünya İkincisi Oldu

Turhal Özel Yıldırım Koleji, bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Olimpiyatı'nda (URFODU) dünya ikincisi oldu.

A+A-

Turhal Özel Yıldırım Koleji, bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Olimpiyatı'nda (URFODU) dünya ikincisi oldu. Girdikleri yarışmada 8 dünya derecesi elde eden Kolej öğrencileri, başarının gururunu yaşadıklarını söyledi.

Matematik, biyoloji, coğrafya, ana dil (Türkçe), yabancı dil (Almanca, İngilizce) dallarında yapılan yarışmada, Yıldırım Koleji öğrencilerinden 6. sınıf öğrencisi Beyzanur Eren, Türkçe alanında dünya ikincisi oldu. Beyzanur Eren, yarışmaya öğretmenleri ile birlikte sıkı bir şekilde hazırlandığını belirterek başarısında emeği geçen bütün kolej öğretmenlerine teşekkür etti.

Kolej öğrencilerinden İkbal Hekimhan Türkçe branşında dünya üçüncüsü, Kerem Mert Göral matematik branşında dünya dördüncüsü oldu. Ahmet Raif Ünlü ve İrem Şenses matematikte dünya altıncısı; Zehra İrem Çınar matematik dalında, Yavuz Fatih Sefil ise Türkçe’de dünya sekizincisi, Erdoğan Emre Baştaş dünya on altıncısı olarak başarı elde etti.

Okul müdürü Nahit Ören, elde edilen başarı ile ilçenin adını uluslar arası yarışmalarda derece alarak duyurmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Okullarında eğitim ve öğretimi, proje tabanlı eğitim anlayışıyla sürdürdüklerini ifade eden Ören, amaçlarının ilçe eğitimine katkı sağlamak ve ilçenin adını uluslararası olimpiyatlarda duyurmak olduğunu kaydetti. Yarışmada başarı göstererek ilçenin ve kolejin adını duyurdukları için öğrencilere teşekkür eden Ören, öğrencilerin yarışmalara hazırlanmada emeği geçen öğretmen ve velileri de kutladı.

Her yıl uluslar arası yarışmalardan başarı elde ederek döndüklerini dile getiren Ören, "Her bir öğrencimizin yılda en az bir proje veya olimpiyat çalışmasına katılmasını hedefliyoruz. Uluslararası olimpiyatlarda okulumuzun ve ilçemizin isminin ilk sıralarda yer alması hem okulumuz hem de ilçemiz adına bizleri gayet sevindirdi. Bu tür yarışmalarda öğrencilerimizin almış oldukları başarılar öğrencilerimizi pozitif yönde etkilemekte ve başarılarına başarı katmaktadır. Ben yarışmada başarı elde öğrencilerimiz ve onların hazırlanmalarına katkı sağlayan öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dilerim." şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.