1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özer Matlı: Tarım İl Müdürlüğü İle Mobil Denetim Ekipleri Kuracağız
Özer Matlı: Tarım İl Müdürlüğü İle Mobil Denetim Ekipleri Kuracağız

Özer Matlı: Tarım İl Müdürlüğü İle Mobil Denetim Ekipleri Kuracağız

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Bursa’da gıda güvenliği konusunda Tarım İl Müdürlüğü ile ortak çalışacaklarını söyledi.

A+A-

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Bursa’da gıda güvenliği konusunda Tarım İl Müdürlüğü ile ortak çalışacaklarını söyledi. Matlı, bu amaçla bir yerden şikayet geldiğinde anında gidip denetim yapabilecek mobil ekipler kurulacağını ifade etti.

    Bursa Ticaret Borsası'nın seçim yarışından zaferle çıkan Özer Matlı, düzenlediği basın toplantısı ile çalışma planlarını paylaştı. İlk olarak Borsa’nın 600 olan üye sayısını en az 3 bine çıkartacaklarını dile getiren Matlı, gelirleri de 3 katına çıkartacaklarını kaydetti.

    “MAHFEL PARASI KADAR KASADA PARA VAR BİZ PARA BIRAKMAYACAĞIZ”

    Önceki yönetimden Mahfel’in parası kadar kasada para devraldıklarını, ancak kendilerinin kasada para tutmayacaklarının altını çizen Matlı, şöyle konuştu: “Biz kasada para bırakıp gitmek istemiyoruz. Biz kasamızdaki parayı üyelerimize şehrimize harcayıp şehrimizin kasasının zenginleşmesini istiyoruz. Çünkü bütün kurumlar asli görevimiz şehrin her faaliyetinin içinde bulunmak, her taşın altına elimizi koymak.”

    “DENETİM İÇİN MOBİL EKİPLER KURULACAK”

    Gıda güvenliği konusunda Tarım İl Müdürlüğü ile ortak çalışacaklarını belirten Matlı, şu bilgileri verdi: “Ana fikrimiz, Bursa’da üretilen tarımsal ürünlerle ilgili Tarım İl Müdürlüğü'nün denetleme alt yapısını destekleyecek faaliyetlere bulunmamız gerekiyor. Bursa’da ilçeleriyle beraber üretilen tarım ürünlerinin güvenliği, eğitimi ile ilgili hiçbir eksik bırakmama noktasında çalışmamız olacak. Tarım müdürlüğünün seyyar laboratuvar altyapılarının kurulması konusunda bizden bir talepleri var. Mobil araçla beraber anında hızlı denetim ekiplerini kullanma noktasında bir hareket planımız var. Bu noktada ortak çalışmalarımız olacak. Yani bir marketten şikayet geldiğinde anında denetimi yapabilecek mobil hale gelmeye çalışıyorlar.”

    “ÜRÜN İZLEME NOKTALARI KURULMALI”

    Hal konusunu da çok önemsediklerini vurgulayan Matlı, “Ben istiyorum ki güvenli gıda noktasında ürün izleyebilme noktalarının kurulması. Yani bu halin içinde de olabilir, üretici birlikleri ile yapabiliriz.” diye konuştu.

    “AKREDİTE LABORATUVARLAR KURMALIYIZ”

    Bursa’da BTSO, Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yapacaklarını dile getiren Matlı, projelerini şöyle açıkladı: “Lisanslı depoculuk çalışmalarımız olacak çünkü Borsa’nın olmazsa olmaz konularından birisi bu. Akredite laboratuvarlar kurmamız gerekiyor. Bursa’yı tamamen akredite etmemiz gerekiyor. Çünkü Bursa aynı zamanda bir ihracat merkezi. Ama ortak sıkıntılardan birisi İstanbul’daki akredite laboratuvarlarında Bursa derdini çözmeye çalışıyor. Eğer bursa gibi ekonomisi güçlü bir şehir hala bazı şeyleri kendi içinde çözemiyorsa aslında ortak akıl noktasında bir araya gelip karar verememekten kaynaklanıyor.” CİHAN

Özer Matlı: Tarım İl Müdürlüğü ile mobil denetim ekipleri kuracağız

Özer Matlı: Tarım İl Müdürlüğü ile mobil denetim ekipleri kuracağız

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.