1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Özgürlüğe Kırşehir'den Destek
Özgürlüğe Kırşehirden Destek

Özgürlüğe Kırşehir'den Destek

Kırşehir Memur-Sen'e bağlı sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 'Kamuda Kılık-Kıyafet Dayatması Son Bulsun, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' adıyla kamuda kıyafet özgürlüğü için imza kampanyası başlatıldı.

A+A-

Kırşehir Memur-Sen'e bağlı sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 'Kamuda Kılık-Kıyafet Dayatması Son Bulsun, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' adıyla kamuda kıyafet özgürlüğü için imza kampanyası başlatıldı.

Memur-Sen Kırşehir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Rıza Aka, kampanyalarına, sivil toplum kuruluşlarının da büyük destek verdiğini ifade etti. Aka, kamu kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine ait yönetmeliğin darbeci zihniyetin bir kalıntısı olduğunu ifade etti. Çalışanların kıyafetine karışan bu yönetmeliğin bir an önce kaldırılmasını istediklerini belirten Aka, şöyle devam etti:

"Başbakanı, cumhurbaşkanını seçen kadınlarımız çalışma hayatında kendi kıyafetini seçememektedir. Başı açık çalışabilen kadınlar var iken, başı kapalı kadınlarımız çalışamamaktadır, bu gerçek göz ardı edilmemelidir. Özgürlüğün herkese tanınmasını istiyoruz. Referandumda kadınlara ayrıcalık hakkı tanınmıştır fakat kamuda kadınlar kategorize edilip, kadınlar arası ayrımcılık uygulanmaktadır. Ülkenin bütün yurttaşları aynı hakları kullanamamakta fakat kadın eşitsizliğine neden olunmaktadır. Özellikle inancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başları açtırılmakta, bu uygulama ile bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Yapılan cinsiyet ayrımcılığıdır. Demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider ülke konumunda Türkiye, bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır. Bu kampanya sürecinde başörtüsü yasağının kalkması talebimizi de içeren ve 30 günde toplayacağımız imzaları hayata geçirmek üzere Başbakanlığa sunduktan sonra konuya ilgi ve destekleri için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM ve siyasi partilere de bilgi vereceğiz. Toplumsal duyarlılığı olan kurum ve kuruluşları da destek olmaya çağırıyoruz.”

Kampanya ile ilgili olarak genel merkez sitelerinde 'Özgürlük İçin On Milyon İmza' adıyla internet sitesi açıldığını da söyleyen Aka, halktan bu konuda destek istedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.