1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özkan: Rahim Nakli Bebek Özlemi İçinde Olan Annelere Umut Olacak
Özkan: Rahim Nakli Bebek Özlemi İçinde Olan Annelere Umut Olacak

Özkan: Rahim Nakli Bebek Özlemi İçinde Olan Annelere Umut Olacak

Akdeniz Üniversitesi'nde rahim nakli yapılan annenin bu yıl içinde doğum yapması bekleniyor.

A+A-

Akdeniz Üniversitesi'nde rahim nakli yapılan annenin bu yıl içinde doğum yapması bekleniyor. Bebeğin dünyaya gelmesiyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türkiye'nin organ naklinde dünyada sözünün daha gür çıkacağı belirtiliyor.

    Başarılı çift kol, tam yüz ve rahim nakli ile ismini dünyaya duyuran Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, geçen yıl rahim nakli yaptıkları bir annenin bu sene içinde doğum yapmasını beklediklerini söyledi.

    Özkan, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) konferans salonunda öğrencilere yaptığı organ nakli ameliyatlarıyla bilgilendirme yaptı. Öğrencilerin sorunlarını cevaplayan Özkan, ileride doktor olmak isteyen öğrencilere Hacettepe Tıp Fakültesi'ni kazanması ve okuması ile ilgili hayatından kesitler sundu. Özkan, "Geçen yıl dünyada ilk defa yaptığımız rahim nakli ile ülkemizin ve Antalya'nın ismi dünyaya duyurduk. Rahim nakli yapılan annenin bu sene içinde doğum yapmasını bekliyoruz. Bebeğin dünyaya gelmesiyle ülkemiz organ naklinde ismini daha gür duyuracak. Nakil aynı zamanda doğuştan rahmi olmayan annelerin bebek dünyaya getirmeleri için bir umut olacak." diye konuştu.

"BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN BİRİNİN SAĞLINA KAVUŞMASI OLMAZ"

Konuşmasında organ bağışı konusunda toplumsal güç birliğinin şart olduğunu söyleyen Özkan, beyin ölümü gerçekleşen birinin yeniden sağlığına kavuşma ihtimalinin bulunmadığını kaydetti. Organ bağışı hususunda İspanya'nın örnek ülke olduğunu belirten Özkan, organ bağışında Türkiye'nin İspanya'nın çok gerisinde olduğunu kaydetti. Özkan, "Beyin ölümü gerçekleşen bir hasta iyileşmez. Toplum olarak bunu bilincinde olalım. Hasta yakınları ikna olduktan sonra da organları alınacaksa hasta en iyi şekilde yoğun bakım ünitesinde tutulmalı." dedi.

Özkan, Uğur Acar'a yüz nakli yapılırken ameliyat sırasında yüzdeki değişimi aşama aşama görünce ameliyata giren ekipte sevinç kapladığını ve o anı hiç bir zaman unutmayacağını sözlerine ekledi.

Konferans sonunda Okul Müdürü İmdat Pala, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılınç, Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve öğrenciler Özkan'a plaket, tablo ve çiçek hediye etti. CİHAN

Özkan: Rahim nakli bebek özlemi içinde olan annelere umut olacak

Özkan: Rahim nakli bebek özlemi içinde olan annelere umut olacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.