1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Pamukkale Üniversitesi'nden 7 Bin 955 Öğrenci Mezun Olacak
Pamukkale Üniversitesinden 7 Bin 955 Öğrenci Mezun Olacak

Pamukkale Üniversitesi'nden 7 Bin 955 Öğrenci Mezun Olacak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nde mezuniyet törenleri başladı. Toplam 7 bin 955 öğrencinin mezun olacağı PAÜ’de, ilk gün altı fakülte ve yüksekokulun törenleri yapıldı.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nde mezuniyet törenleri başladı. Toplam 7 bin 955 öğrencinin mezun olacağı PAÜ’de, ilk gün altı fakülte ve yüksekokulun törenleri yapıldı. İlk gün Fen Edebiyat Fakültesi’nin Gölbahçe alanındaki mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Nas, dekanlar, öğretim elemanları, öğrenciler ve veliler katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerini temsilen konuşan Tuğçe Ergün, PAÜ’lü olmanın yüksek standartlarını, katılacakları iş çevrelerinde ve akademik ortamlarda yansıtacaklarını söyledi. Bir öğretim yılını daha başarıyla tamamlamanın haklı kıvancını yaşadıklarını belirten Dekan Nas ise mezun olan bin 36 öğrenciyi meslektaş olarak kucakladıkları bir günü yaşadıklarını ifade etti. Rektör Bağcı da mezunlara verilen diplomanın gerçek anlamının, AB normlarına göre eğitim almış bir kurumdan, diploma eki etiketiyle tamamlandığını vurguladı. Bağcı, “Dünyanın her yerinde bir dünya üniversitesinden mezun olmanın damgasını da taşıdığını ilk kez burada bu vesileyle sizlerle paylaşıyorum. Fen edebiyat fakülteleri, bilimin temelini oluşturan disiplinlerin biraraya geldiği yerdir. Temel bilimler bilimin anahtarı, promotoru ve harekete geçiricisidir. Mezunlarımızın, diplomalarının gereği olan yerlerde istihdam edileceğinden asla şüphem yoktur. PAÜ olarak 2012 yılında temel bilimlere verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak, 100 milyonluk yatırımımızın önemli bir kısmını araştırma ve geliştirmeye ayırdık. Bu davranışın tüm yükseköğretim kurumlarına örnek olacağı inancındayım.” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere, Rektör Bağcı ve Dekan Nas tarafından mezuniyet belgeleri ve çiçek verildi. Öğrencilerin gelenek haline gelen mezuniyet kütüğüne plaket çakmasıyla tören devam etti. Daha sonra öğretim elemanları tarafından mezunlara diplomaları verildi. İlk gün yapılan diğer törenlerde ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Teknik Eğitim Fakültesi, Kale ve Bekilli meslek yüksekokullarından toplam 3 bin 23 öğrenci mezun oldu. Öğrenciler, mezuniyet coşkusunu keplerini havaya atarak gösterdi.

TEF SON MEZUNLARINI VERDİ

PAÜ Teknik Eğitim Fakültesi (TEF) ise 10. ve son mezuniyet törenini yaptı. Bundan sonra Teknoloji Fakültesi olarak öğretime devam edecek TEF, PAÜ Kongre Kültür Merkezi’ndeki törenle 34 öğrencisini mezun etti. CİHAN

Pamukkale Üniversitesi'nden 7 bin 955 öğrenci mezun olacak

Pamukkale Üniversitesi'nden 7 bin 955 öğrenci mezun olacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.