1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Para Üstü Çetesi'ne Şafak Operasyonu
Para Üstü Çetesine Şafak Operasyonu

'Para Üstü Çetesi'ne Şafak Operasyonu

Adana'da alışveriş yaparak para üstünü aldıkları halde almadıklarını iddia ederek görevlilerden ikinci kez para isteyen 14 kişilik çete, şafak baskınıyla yakalandı.

A+A-

Adana'da alışveriş yaparak para üstünü aldıkları halde almadıklarını iddia ederek görevlilerden ikinci kez para isteyen 14 kişilik çete, şafak baskınıyla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, alınan bir ihbar üzerine ‘Para üstü’ çetesini takibe aldı. Polisin uzun süren takibi sonucunda Burhan E. (53), Kenan E.(40), Metin E.(55), Erhan E.’nin (29) çete kurdukları tespit edildi. Çetenin dolandırıcılık yapmak için 3 özel araç kiraladıkları öğrenildi.

Kalabalık olan marketlere giren şahıslar, 1-2 TL değerinde bir alışveriş yapıp kasaya 100 TL uzatıyor. Para üzerini alan şahıslar, kasadaki görevlinin dalgınlığından faydalanıp para üstünü almamış gibi gösteriyor. Market görevlisinden verdikleri 100 TL’nin üzerini ikinci istiyor. Bu sırada kasada bekleyen bir başka çete üyesi ise “Tüm para verdi, para üzerini vermediniz ben gördüm.” diyerek yalancı şahitlik yapıyor.

Polisin yaptığı teknik takibe de takılan çete üyelerinin kendi aralarında ‘polis’ yerine ‘afalar’ kelimesini kullandıkları öğrenildi. Polis, fiziki ve teknik takibin sonucunda çetenin Adana, Kayseri, Mersin ve Gaziantep ile 9 ilçede 16 benzer olayı gerçekleştiğini belirledi.

Çalışmalar sonucunda Adana’da 10 ayrı adrese şafak baskını yapıldı. Yapılan operasyonda aralarında çete lideri Burhan E.’nin de bulunduğu 14 kişi dolandırıcılık suçuyla gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularında suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, sorgu çıkışında kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına hakaret ederek saldırmaya çalıştı. Öte yandan emniyet binasının önündeki Bakımyurdu Caddesi üzerinde bekleyen zanlıların yakınları da polis memurlarına ve gazetecilere kaldırım taşları ve terlikle saldırdı. Emniyet kapısında hakaret eden aile yakınlarını polis uzaklaştırdı.
CİHAN

'Para üstü çetesi'ne şafak operasyonu

'Para üstü çetesi'ne şafak operasyonu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.