1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Paralel Yapı kiminle iş tuttuysa kaybetti"
Paralel Yapı kiminle iş tuttuysa kaybetti

"Paralel Yapı kiminle iş tuttuysa kaybetti"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bu yapı (Paralel Yapı) kiminle iş tuttuysa kaybetti. Bu bir kaybet-kaybet işbirliğidir" dedi.

A+A-

NTV'de katıldığı "Meydanların Sesi" programında soruları yanıtlayan Akdoğan, seçime bir aya kala hedeflerine ne kadar yakın olduklarına ilişkin soru üzerine, 2-3 haftadır meydanlarda olduklarını, hemen hemen Ankara'nın birinci bölgesindeki bütün ilçelerine ve köylerine gittiğini, diğer partilerden kimseyi şu ana kadar görmediği kaydetti. Diğer partilerin yeni yeni araziye indiğini dile getiren Akdoğan, hedeflerine ulaşacaklarını aktardı.

Mitinglerin ve seçim kampanyalarının canlanmada payı olduğunu, son haftalarda yaptıkları kampanya ile oy oranlarının yüzde 50'ye doğru gideceğini ifade eden Akdoğan, son durumun bir hafta 10 gün sonra daha iyi şekilleneceğini, kararsızların biraz daha azalacağını anlattı.

"PARTİDE LİDERLİK SORUNU YOK"

Akdoğan, AK Parti'deki lider değişimi süreciyle ilgili bir soru üzerine, eski Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması sonrası sürecin çok iyi yönetildiğini, 12-13 yıllık bir liderin değişmesinin kolay olmadığını kaydederek, bu sürecin başarıyla tamamlandığını, araziye olumsuz etkisi olmadığını söyledi.

"Kurumsal yapı, organizasyon kabiliyeti, oy durumu olarak en ufak bir değişiklik yok. Bu çok büyük bir başarıdır" diyen Akdoğan, bunda organizasyonu planlayan Erdoğan ile birlikte daha sonraki süreci yöneten Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da başarısının bulunduğunu bildirdi.

Akdoğan, başarının AK Parti kadrolarına da ait olduğunu belirterek, bu kadroların Davutoğlu'nun arkasında durduğunu dile getirdi.

Bu değişim öncesi bazı insanlarda kaygı doğabildiğini ifade eden Akdoğan, ancak bu endişenin tamamen bittiğini, partide genel başkan ve liderlik sorunu bulunmadığını vurguladı.

"AK PARTİ'NİN BAŞARISI ALTERNATİFSİZLİK ÜZERİNE KURGULANMAMALI"

Akdoğan, AK Parti'nin kuruluş vizyonunun belirlenmesi sonrası 3 dönem geçtiği hatırlatılarak, 2002'de yazılan programın güncellenmesi ve değişen şartlara göre yeni hedefler konulmasına ilişkin bir soruya karşılık, partilerin fikri yenilenme içerisine girmemesi halinde her seçimde başarılı olamayacağını belirtti.

AK Parti'nin iç sorgulama, öz eleştiri, yapısal dönüşümü gerçekleştirdiğini dile getiren Akdoğan, partisinin seçim hedeflerine ve yeni kampanyalarına değindi.

"AK Parti'nin başarısını alternatifsizlik üzerine kurgulamamak lazım. Yani 'alternatif olmadığı için mecburen AK Parti yine yüksek oy alacak, alıyor'. Bu yanlış bir tespit bence" diyen Akdoğan, bunun sadece alternatifsizlikle ifade edilemeyeceğini aktardı.

Akdoğan, "Muhalefet evet kötü. Yani kendisini dönüştüremiyor, yeni bir şey söylemiyor. Bir siyasetsizlik hali var. Bunu popülizmle aşmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin söyleyecek sözü olduğu için umut vadettiğini belirten Akdoğan, partinin 2023 hedeflerinden ve vizyonlarından bahsetti. Akdoğan, AK Parti'nin proje ortaya koyma açısından da açık ara önde olduğunu bildirdi.

"HEDEFLERİMİZ PLANLANMIŞ VE TAKVİMLENMİŞ"

Muhalefet partilerinin seçim vaatlerine ve 8 Haziran'dan sonra insanların hayatında nelerin değişeceğine ilişkin soruya karşılık Akdoğan, AK Parti'nin vaatlerinin afaki olmadığını, 2023 hedeflerinin planlanmış ve takvimlenmiş hedefler olduğunu söyledi.

Akdoğan, "Bu hedefler, vatandaşın gerçekten müreffeh bir yaşama ulaşmasını öngörecek hedefler. 100 tane proje açıkladık. Bunların hepsi dev projeler. Şehir hastaneleri meselesi bile tek başına çok önemli. Bütün hastane kapasitemiz kadar yeni hastane üretmek az bir şey değil. Bunun gibi birçok somut adım var" dedi.

Bunları tek tek gündeme taşımadıklarını anımsatan Akdoğan, sosyal projelerinden bir tanesinin yoksul ailelere internet erişimi olduğunu, 1,5 milyon yoksul haneye internet erişiminin sağlanmasının afaki olmadığını, hepsinin planlandığını, bunun kendileri için teferruat bir vaat, proje olduğunu anlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.