1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Paraşütçüler, Kartepe Semalarını Renklendirdi
Paraşütçüler, Kartepe Semalarını Renklendirdi

Paraşütçüler, Kartepe Semalarını Renklendirdi

Kocaeli'nin turistik ilçesi Kartepe'nin bin 20 metre rakımlı tepesinden yamaç paraşütü ile atlayan pilotlar gökyüzünü renklendirdi. İstanbul’dan gelen...

A+A-

Kocaeli'nin turistik ilçesi Kartepe'nin bin 20 metre rakımlı tepesinden yamaç paraşütü ile atlayan pilotlar gökyüzünü renklendirdi. İstanbul’dan gelen Türk Hava Kurumu (THK) üyesi P4 seviyesindeki yamaç paraşütçüleri, paraşüt tutkunlarını Kartepe’ye davet edeceklerini söyledi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın bacasız sanayi olarak gördüğü ve ilçenin gelişimine ve değişimine önemli katkılar sağlayacak yamaç paraşütü aktivitesini de sporseverlerin hizmetine sunması ile bölge pilotların akınına uğramaya başladı. THK İzmit Şube Başkanı Turgut Duman nezaretinde yamaç paraşütü tutkunları Kartepe’nin yollarını tuttu. Aralarında THK İstanbul Sportif Havacılık Kulübü üyesi pilotlar Emrah Kaygusuz, Hikmet Birdemir, Ali Alkan, Timuçin Yıldız, Hacı Ali Yılmaz, Servet Yalçınkaya ve Arif Albayrak’ın da yer aldığı 32 kişilik yamaç paraşütçüsü rengarenk paraşütleri ile Kartepe semalarında süzüldü.

Her biri 15 ile 5 yıllık deneyimli pilotlar eşsiz doğa güzelliğine sahip Kartepe’de yamaç paraşütü yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Havada en uzun soluklu süzülüşü gerçekleştirebilmek için ustalıklarını gösteren pilotlar zaman zaman 45 dakikayı bulan süzülüşleri ile semaları renklendirdi.

THK İzmit Şube Başkanı Turgut Duman, “Kartepe Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen yamaç paraşütü etkinliği 2 hafta gibi bir sürede yoğun ilgi görmeye başladı. Yamaç paraşütü gönüllülerinden ve bu işin oluşumunda rol oynayan Türkiye Hava Sporları Kocaeli İl Temsilcisi Doğan Özesener gibi yamaç paraşütü tutkunları ile bu spor dalına ilginin her geçen gün çığ gibi büyüyeceğini tahmin ediyoruz.” dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.