1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Paris'teki operasyon 7 saat sürdü, 110 polis katıldı
Paristeki operasyon 7 saat sürdü, 110 polis katıldı

Paris'teki operasyon 7 saat sürdü, 110 polis katıldı

Fransız polisi, Paris saldırılarının beyni olduğu tahmin edilen Abdül Hamid Abaaoud'u yakalamak için bugün operasyon yaptı.

A+A-

Fransa'nın başkenti Paris'te polis bir eve operasyon düzenledi. Operasyonun yapıldığı dairede 6 saldırgan bulunuyordu. 2 saldırgan öldürülürken, 7 kişi de gözaltına alındı. 7 saat süren operasyona 110 polis katıldı.

Fransız yetkililer, öldürülen ve gözaltına alınan teröristlerin kimliğini bu aşamada açıklamayacaklarını belirtti.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA
Operasyon sonrası açıklama yapan Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve güvenlik görevlilerini çok cesur bir operasyon gerçekleştirdiğini söyledi. Cazeneuve, "Cesur bir şekilde operasyonu gerçekleştirdiler, hepsine teşekkür ediyorum. Bölge halkına da sakin kaldıkları için teşekkür eiyorum. Operasyonu tamamladık. Operasyonun başarısına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

KADIN CANLI BOMBA
Operasyonda bir kadın canlı bomba kendini patlattı. Avrupa'da ilk kez bir kadın canlı bombanın böyle bir eylem gerçekleştirdiği ifade edildi. Paris saldırılarının beyni olduğu tahmin edilen Abdül Hamid Abaaoud'un da operasyon sırasında, baskın yapılan evde olduğu tahmin ediliyor.

PARİS'TE KİLİSEDE OPERASYON
Fransız yetkililer hücre evinde operasyonun sona erdiğini duyururken, baskın yapılan evin yakınında bir kilisenin kapısını kırarak içeri girdi. Kilisede saklanan kimsenin olmadığı ortaya çıktı.

OPERASYON NASIL VE NE ZAMAN BAŞLADI
Çatışma, cuma günkü terör saldırılarından birinin gerçekleştiği Stad de France yakınlarındaki banliyö bölgesindeki bir mahallede yaşandı. Fransız polisi hücre evine baskın düzenlerken, apartman dairesinden polise ateş açıldı. TSİ ile 05.45'te başlayan çatışma yaklaşık 45 dakika sürdü ve mahalle büyük bir polis ordusu tarafından kuşatıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.