1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Pedallar Hasankeyf İçin Dönecek
Pedallar Hasankeyf İçin Dönecek

Pedallar Hasankeyf İçin Dönecek

Batman’da pedallar, bu kez Ilısu Barajı sularının tehdidi altındaki antik kent Hasankeyf için dönecek.

A+A-

Batman’da pedallar, bu kez Ilısu Barajı sularının tehdidi altındaki antik kent Hasankeyf için dönecek. Hasankeyf’e dikkat çekmek için Batma'dan Hasankeyf'e kadar bisiklet turu düzenlenecek.

Batman Belediyesi, Hasankeyf Belediyesi, Batso, Bat-Der, Doğa Derneği, Çevre Gönüllüleri, Has Bahçe'nin desteklediği 'Pedallıyorum Bisiklet Grubu' tarafından Batman ve Hasankeyf'te etkinlikler düzenlenecek. Delte Bisiklet ve MTS yapımcılığın sponsorluğunda, Batman şehir merkezinde 8 Haziran'da okullarda bisiklet tanıtmak ve karne gününde öğrencilerle buluşarak çevre ve doğa bilincinin yerleştirilmesi için etkinlikler yapılacak.

Organizatör A. Cengiz Yargıç, “9 Haziran günü Batman'dan Hasankeyf'e kadar bisikletlerle hareket edeceğiz. Temiz ve yaşanır bir çevre için barajsız bir dünya için pedalları Hasankeyf'e çevireceğiz. Yeryüzünün 7 harikasından biri olan antik kent Hasankeyf'in sular altında kalmaması adına duyarlı olan herkesi bisikletini alıp bisiklet festivalimize katılmasını bekliyoruz. Batman'dan Hasankeyf'e kadar yapılacak olan bisiklet turumuza, yurt içinden ve yurt dışından birçok sporcu katılacaktır. Hasankeyf'e vardığımızda ise Ehl-i Beyt'in en önemli şahsiyetlerinden İmam Abdullah Türbesi'ni ziyaret edip Hasankeyf için dualar edeceğiz. Hasakeyfli çocuklarla birlikte bisiklet şhow etkinlikleri ile renkli bir festival programı sunacağız. Bisiklet festivalimiz, 10 Haziranda Hasankeyf'e yapılacak olan Doğa ve Kaya tırmanışı ile son bulacaktır.” diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.