1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Pidede fiyat-gramaj karmaşası
Pidede fiyat-gramaj karmaşası

Pidede fiyat-gramaj karmaşası

İstanbul'da pidede fiyat gramaj karmaşası yaşandı. İSTESOB Başkanı Yılmaz, 350 gram pidenin 1.80 kuruş olduğunu belirterek, "Yetkisiz kişilerin açıklaması karmaşaya neden oldu" dedi.

A+A-

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB), 350 gramlık sade pide fiyatını 1 lira 80 kuruş olarak açıkladı.

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, ramazan pidesine ilişkin farklı fiyatların yetkisiz kişilerce açıklandığını belirterek bu durumun kamuoyunda fiyat karmaşasına neden olduğunu söyledi. Birlik dışında hiçbir kurumun fiyat açıklama yetkisinin bulunmadığını vurgulayan Yılmaz, "350 gram sade pide fiyatını 1.80, 350 gram susamlı yumurtalı pide fiyatını 2, 500 gram susamlı yumurtalı pide fiyatını 3, bin gram susamlı yumurtalı pide fiyatını ise 6 lira olarak belirledik" dedi. Pide fiyatlarında zam yapmadıklarının altını çizen Yılmaz, 300 gramı 1.5 liraya satılan pidenin 350 grama çıkarılarak fiyatının da buna göre revize edildiğini aktardı.

Pazartesi günü İstanbul Valiliği tarafından fiyat yüksek bulunup ikaz edilmişti. Fiyatların Valilik tarafından da onaylandığını ifade eden Yılmaz, girdi maliyetinin artmasına rağmen zam yapmadıklarının belirtti. Yılmaz, "Bu gramaj ve fiyatları uygulamayan fırınlara çeşitli cezalar uygulanacak" dedi.

İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınların farklı fiyat tarifeleriyle ekmek satabileceğini anlatan Yılmaz, bunlara müdahale etme yetkilerinin bulunmadığını söyledi. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer de İTO'ya fiyat tarifesinin serbest olmasına karşın kendileri için böyle bir zorunluluğu anlamsız bulduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.