1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. PKK YALNIZ DAĞDA MI SAVAŞIYOR?
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

PKK YALNIZ DAĞDA MI SAVAŞIYOR?

A+A-

PKK YALNIZ DAĞDA MI SAVAŞIYOR?

BAZI ANTREPOLARIN ÖZELLİĞİ Mİ VAR?

‘BABAMIN O ŞİİRİ’

ANKARA ‘BATMANLI O İŞ ADAMINI’ KONUŞUYOR!

BATMANLI İŞ ADAMINDAN TAYİN KIYAĞI

Ülkem yanıyor, ocaklar sönüyor, analar babalar ağlıyor, kahpe terör çocuklarımızı öksüz bırakıyor. Geçen hafta Dağlıca'da 16 Şehit verdik. Daha acımız geçmeden ardından Iğdır Dilucu Gümrük Kapısı'na giden 12 vatan evladı polisimiz şehit düştü. Dayanmak, sabretmek güç, kolay değil!

Dış mihrakların desteğiyle kanlı eylemlerini sürdüren PKK terör örgütü iyice azıttı, canileşti. Dünyanın hiç bir yerinde verilmeyen terörle mücadele konusunda büyük bir sınavdan geçiyoruz. İşte bu sınavdan geçerken en büyük ihtiyacımız birlik ve beraberliğimize kast eden bu eli kanlı terör örgütü ve işbirlikçilerine karşı mutlaka hep birlikte karşı  gelmek, dik durmak, el ele vermek zorundayız. Türk milleti Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla bunu yapabilecek sağduyu ve vatan sevdasına sahiptir. Ben bu ülkede yaşayan bir birey olarak buna canı yürekten inanıyorum. Ve diyorum ki, 'Bu ülkede kardeşkanı dökemeyeceksiniz, birlik ve beraberliğimizi bozamayacaksınız.

KUMAŞ VURGUNU’NU ANLATMIŞTIM SİZE...

Gelelim bu yazımdaki gümrük olaylarına... Biliyorsunuz yıllardır yazılarımda, kumaş kaçakçılığından, kumaş kaçakçılığının ülkemize verdiği zarardan söz ettim sizlere. Dediğimde, yazdıklarımda ne kadar haklı olduğum son dönemde özellikle İstanbul Gümrüklerinde yapılan operasyonlarla ortaya çıkıyor.  İşte size bir örnek! Bir hafta önce Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü koordinasyonunda İstanbul Halkalı Gümrüğü denetimindeki bir antrepoya İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Timleri tarafından operasyon düzenlenir. Operasyon kapsamında yirmiye yakın kişi hakkında adli işlem başlatılır. Operasyon yazımı hazırladığım saatlerde de son hızıyla devam eder. Soruşturmanın detaylarını gerçekten merak ediyorum. Bu konu üzerinde bilgiler topluyor, belgeler edinmeye çalışıyorum.

BU ANTREPOLAR DOKUNULMAZ MI?

Kumaş kaçakçılığı konusu gerçekten çok önemli. Bu konuyu Allah'ın izniyle önümüzdeki süreçte bir televizyon programında yine en ince detayına kadar irdeleyeceğim. Televizyonda yapacağım bu programın tarihini ve ne zaman yayınlayacağını siz değerli okurlarımla paylaşacağım.

Şimdi sizlere en az kumaş kaçakçılığı kadar önemli bir konuyu daha anlatmak istiyorum. Allah aşkına bu ve benzeri konularda bazı antrepoların dokunulmazlığı mı var? Var mı cevabı olan. Yok, olamaz. Çünkü benim gözlemlediğim ve edindiği bilgilere göre, gerçekten de bazı antrepolara el sürülemiyor. Ne dersiniz sayın yetkililer haksız mıyım? Ne demek istediğimi anlamışsınızdır herhalde... Ha unutmadan anlamayanlar olabilir aranızda işte o anlamayanlara benim önerim kurumdan ayrılanlara şöyle bir bakmaları olacaktır. Hadi bakalım bir göz geçiriverin.

BİZİM BATMANLI İŞADAMINA GELELİM

Şimdi gelelim bu haftaki yazımın can alıcı konusuna.. Yani bizim Batmanlı iş adamımızın konusuna... Sevgili okurlarım, ne yazıktır ki veya dikkatinizi çekti mi bilmem Sayın Nevzat Er döneminde İstanbul gümrüklerinde sigara akaryakıt silah yakalamalarını bu günlerde göremiyoruz. Belki de  İstanbul gümrüklerinde  her şey düzgün  gidiyordur. Belki Er, iki yıla aşkın bölge müdürlüğüne vekâlet etti ama asaleten atanamadı. Çünkü kendisi Ataköy’de zirve yapan bölücü örgüte ve ona yakın partiye yakın kişilerin işine gelmeyeceği için Er'in ismi çizildi. Er'den sonra gümrük camiasında adı sanı duyulmayan Halil İbrahim Bozkuş çıkıp geliverdi İstanbul Gümrükleri'nin başına. Bozkuş, iki kere kararnamesi dönmesine rağmen  bir anda asaleten atanıverdi gümrüğün kalbine.

Bu konuyla ilgili önemli bir iddia var. Şimdi yazacaklarımla ilgili söyleyeceği olanlara sayfalarım açık bilginiz olsun.

KONU ŞU: İddia odur ki, Sayın Bozkuş'un kararnamesinin Batmanlı bir işadamı  yardımlarıyla  çıktığı belirtiliyor. Hatta işin esprisi bu işin Ankara'da çıkan bir kasırgayla erin uçtuğu yönünde de sağlam bilgiler var elimde. Unutmadan sevgili okurlar, şu yapılacak bu yapılacak diye çıkmamıştır bu kararname. Bu iş tamamen dostluk adına çıkmıştır. Tabi bu işin bir de aması var. Şu bizim meşhurrrr Şirinevler sakini var ya. Hani canım hatırlarsınız şu telefon aksam v.s. işleri yapan oluşum. Hah işte bu işlerin içinde onların olduğu hatta bu kişinin  yanında çalışan yeğeni Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımıza  hakaret eden kişiler. Anlamak mümkün değil! Nasıl oluyor da İstanbul gümrüklerinde cirit atıyorlar bu insanlar, çözebilmiş değilim. Ne yazık ki, konuyla ilgili dokümanları bakanlığın bazı yetkilerine vermeme rağmen  hiç bir şey yapılmadı bu oluşumla ilgili. Yazık...! Geçici Bakanlar Kuruluda olsa bakanlığın bünyesinden bakan çıkması kurum için bir şanstır. Sayın bakan CENAP AŞÇI’nın İstanbul içindeki değişiklere el atmasını, bir gazeteci olarak şiddetle tavsiye ediyor. Yeni görevinde başarılar diliyorum.

RAHAT UYU SEVGİLİ BABAM

Yazımın başında terör konusuyla ilgili yazdıklarımı, yazımın sonunda da sevgili rahmetli babamın şiiriyle sonlandırmak istiyorum izninizle..

Ülkemizin birlik beraberliği için  1975-1980 döneminin ilköğretim genel müdürü olan rahmetli Babam Bekir Sıtkı Kalaycı'nın 'Benim Şiirlerim' adlı kitabında  yer alan  'Bayrak ve Gençlik' şiirini halkım için paylaşıyorum.

Saygılarımla...

“ BAYRAK VE GENÇLİK

ÜÇ KITADA AT OYNATAN

BU TOPRAKLAR İÇİN TOPRAK OLUP YATAN

KEFENSİZ MEHMEDİN VATAN İÇİN DİKİLEN

AL BAYRAĞIN VAR SENİN

UNUTMA BU BAYRAK SENİN KANINI TAŞIYOR

SEN VAR OLDUKÇA O YAŞIYOR

İNDİREMEZ KİMSE ONU YERE

TÜTEN OCAKLAR SÖNMEDİKÇE

RAHAT UYU BAYRAĞIN GÖKLERDE

DALGALANDIKÇA

SALDIRILARA UĞRASADA ALÇAKÇA

DALGALANACAK GÖKLERDE SEN VAR OLDUKÇA

BİTMEYECEK TÜKENMEYECEKSİN

O BAYRAĞI YÜKSEKLERE HEP SEN DİKECEKSİN

SANA EMANETTİR ATALARIMIZDAN

BU BAYRAK BU VATAN

ŞİMDİ SEN NÖBETTESİN

ONLARI SEN BEKLEYECEKSİN

RAHAT UYU ANAM BABAM BACIM

DİYECEKSİN

BİTMEYECEK TÜKENMEYECEKSİN

BU VATANDA O BAYRAĞI

GÖKLERDEN SEN İNDİRTMEYECEKSİN…”

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum