1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. PKK’ya 5. dalga!
PKK’ya 5. dalga!

PKK’ya 5. dalga!

Türkiye, PKK ve DAEŞ’e yönelik çok yönlü sınır ötesi harekâtının 5. gününde PKK mevzilerini Derecik, Aktütün ve Tekeli taburlarından Fırtına obüsleri ile bombaladı.

A+A-

PKK ve DAEŞ'e yönelik çok yönlü sınır ötesi harekâtın 5. gününde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı hudut taburları, Hakkâri ve Şırnak karşısındaki PKK mevzileri ile teröristlerin geçiş güzergahı olarak kullandığı alanlar Fırtına obüsleri tarafından hedef alındı. Akşam saatlerinde ise savaş jetlerinin Basyan, Hakurk ve Avaşin bölgelerindeki PKK mevzilerini bombardıman altına aldığı bildirildi. Önceki gece sınırlı sayıda savaş jetiyle yurtiçi ve yurtdışındaki PKK mevzilerini vuran TSK unsurları dün Sabah Derecik, Aktütün ve Tekeli taburlarından sınır ötesi mevzileri hedef aldı. Operasyonda PKK militanlarının geçiş güzergâhlarının da vurulduğu ifade edildi.

YURTİÇİ HEDEFLER VURULDU!
Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü ve İncirlik Üssü'nden de dün gündüz saatlerinde sınırlı sayıda jetin havalandığı belirtildi. Alınan bilgilere göre, havalanan jetlerin keşif maksatlı Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'taki DAEŞ ve PKK mevzilerine yönelik operasyon icra etti. Aynı şekilde insanlı keşif uçakları ile insansız hava araçları da keşif maksatlı olarak, TSK unsurlarının PKK ve DAEŞ hedeflerine verdiği zayiatı tespit etmekle görevlendirildi.

8. Ana Jet Üssü'ndeki "Pars" filonun (181. Filo) daha sonra da PKK'nın yurtiçindeki mevzilerini hedef aldıkları öğrenildi. Askeri kaynakların doğruladığı operasyon dört F-16 ile yapıldı. Operasyon sabah 08.30 sıralarında başladı ve öğlene kadar sürdü. Bu operasyonda Hakkâri ve Şırnak kırsalındaki PKK kampları vuruldu. Akşam saatlerinde aynı üsten havalanan savaş jetlerinin, IŞİD kontrolündeki Öncüpınar karşısındaki Bab bölgesindeki IŞİD mevzilerini hedef aldığı belirtildi.

DUMANLAR YÜKSELDİ
Irak'ın sıfır noktasında bulunan Derecik 34'ncü Hudut Taburu, Umurlu 34'üncü Sınır Bölüğü, Aktütün köyünde konuşlu Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı, Tekeli köyünde konuşlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ve Yeşilova köyünde konuşlu Yeşilova Hudut Sınır Tabur Komutanlığı'ndan dün yoğun top ve obüs atışları yapıldı. Irak sınırındaki Yeşilova köyünden de sınırın karşı tarafındaki alanlardan dumanların yükseldiği görüldü. (Milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.