1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Polaris Ve İspark, Mısır’ın Park Sorununu Çözmek İçin İşbirliği Yapıyor
Polaris Ve İspark, Mısır’ın Park Sorununu Çözmek İçin İşbirliği Yapıyor

Polaris Ve İspark, Mısır’ın Park Sorununu Çözmek İçin İşbirliği Yapıyor

Mısır’da yatırımı bulunan Türk firmalarından Polaris ile İspark, Mısır’ın trafik ve park sorununu çözmek için stratejik işbirliği anlaşması imzaladı....

A+A-

Mısır’da yatırımı bulunan Türk firmalarından Polaris ile İspark, Mısır’ın trafik ve park sorununu çözmek için stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

Anlaşmaya Polaris Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Özkan ve İspark Genel Müdürü Mehmet Çevik imza koydu. İmza töreninde Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ile Mısır’da yatırımları bulunan bazı Türk işadamları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Büyükelçi Botsalı, Japonların daha önce Kahire’nin trafik sorununu bilgisayar desteğiyle çözmeye çalıştıklarını ancak başarısız olduklarını belirterek, Türk şirketlerinin bunu insan gücüyle başaracağını ifade etti.

2008 yılından itibaren Mısır’ın 6 Ekim şehrinde 3 milyon metrekarelik iki sanayi bölgesi geliştiren Polaris Parks, ilkini 2010 yılında tamamlanmış, ikincisinin inşaatını ise sürdürüyor.

İşsizliğe kaynak oluşturma ve yabancı yatırımcıya uygun ortam sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Özkan, ülkenin başlıca problemlerinden park ve dolayısıyla trafik konusunda da önemli bir proje için kolları sıvadıklarını vurguladı.

Özkan, İstanbul genelinde kara, hava ve deniz araçlarına otopark hizmeti veren İspark ile işbirliği anlaşması imzalamakla işe başlayacaklarının altını çizdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak 2005 yılında kurulan İspark, kara otoparklarından sonra, Heliport ile helikopter park hizmeti vermeye başladı. Şirketin İsmarin ile deniz araçlarına da park hizmeti vermeye başlaması planlanıyor.

Dünyanın en büyük metropollerinden olan Kahire’de trafik keşmekeşinin yanı sıra park sorunu da kentte yaşamı zorlaştıran sebeplerin başında geliyor.

Büyük bir açık hava park görüntüsüne sahip olan Kahire’de, hemen her sokakta konuşlanan değnekçiler, araç sahiplerinden park karşılığı belli bir ücret alıyor.

Kahire Valiliğinin önümüzdeki günlerde yapacağı ihalenin birkaç ay içinde sonuçlanması bekleniyor.

17 milyondan fazla nüfusu bulunan kentte trafik ışıkları bulunmadığı gibi, çöplerinin toplanmasında da zaman zaman büyük sıkıntılar yaşanıyor.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.