1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Polatlı'da Asansörler Masaya Yatırıldı
Polatlıda Asansörler Masaya Yatırıldı

Polatlı'da Asansörler Masaya Yatırıldı

Türkiye Makine Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanlığı, Ankara’nın Polatlı ilçesinde asansör bakımı ve ısı pay ölçer sistemini anlattı.

A+A-

Türkiye Makine Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanlığı, Ankara’nın Polatlı ilçesinde asansör bakımı ve ısı pay ölçer sistemini anlattı.

Polatlı Kent Konseyi tarafından düzenlenen seminere Polatlı belediye Başkanı Yakup Çelik, Polatlı Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz, Ankara Mimarlar Mühendisler Odası Başkanı Sadettin Özkalender, Belediye Meclisi üyeleri, makine mühendisleri ve Polatlı Kent Konseyi üyeleri katıldı.

Polatlı Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz, Türkiye’deki asansörlerin yüzde 60’ının kontrol edildiğini, kontrol edilen bu asansörlerin ise yüzde 90’ında eksikler bulunduğunu ancak yüzde 10 gibi bir oranın standartlara uygun olduğunu, bu nedenle ilçede Makine Mühendisleri odasıyla birlikte seminer düzenlediklerini söyledi.

Türkiye Makine Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Sadettin Özkalender ise Polatlı Belediyesi sınırları içerisindeki asansörlerin periyodik bakımını yaptıklarını, Türkiye’de 81 ilde 228 belediye ile Türkiye'deki asansörlerin yaklaşık yüzde 60'ını Bakanlıkça onaylanmış A tipi kontrolör sıfatıyla denetlediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Makine Yüksek Mühendisi Cemal Gedikoğlu, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği kapsamında yapılması gereken yıllık kontroller ve yasal sorumluluklar hakkında bilgi verdi.

Makine Yüksek Mühendisi Önder yılmaz ise, yasal zorunluluk haline getirilen Merkezi sistemle ısıtılan binalardaki enerji paylaşım sistemleri, ısı pay ölçeler hakkında bilgi verdi.
CİHAN

Polatlı'da asansörler masaya yatırıldı

Polatlı'da asansörler masaya yatırıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.