1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Polise Silah Çekip Havaya Ateş Açtı
Polise Silah Çekip Havaya Ateş Açtı

Polise Silah Çekip Havaya Ateş Açtı

İzmir'in Gaziemir ilçesinde polise silah çekerek havaya ateş açan bir kişi, ısrarlı takip sonucu yakalandı.

A+A-

İzmir'in Gaziemir ilçesinde polise silah çekerek havaya ateş açan bir kişi, ısrarlı takip sonucu yakalandı. 17 yaşındaki Ç.Ç., geceyarısı babasına ait tabancayı alarak sokağa çıktı. Bu şekilde sokaklarda dolaşan şüpheliyi farkeden polis, müdahale etmek istedi. Polise silah doğrultan Ç.Ç., havaya birçok kez ateş açtıktan sonra yaklaşık 2 saat süren kovalamaca sonucu ikna edilerek gözaltına alındı.

Olay, 26 Sokak'ta saat 02.00 sıralarında başladı. İddiaya göre psikolojik rahatsızlığı olan Ç.Ç., babası Ş.Ç.'ye ait olan ve içinde 14 adet mermi bulunan ruhsatlı tabancayı alarak sokağa çıktı. Durumu fark eden Ş.Ç., arkasından koşup silahı almak istedi ancak oğlu, silahı babasına doğrulturak yanına gelmemesini söyledi. Bu sırada devriye gezen asayiş ekipleri, olayı görüp müdahale etti. Şüpheli Ç.Ç., polisten kaçmak için ilk olarak Atıf Bey Mahallesi, 26 Sokak, 1 numaradaki metruk binaya girerek saklanmaya çalıştı. Resmî asayiş ekipleri, binanın etrafını sararak Ç.Ç.'yi silahı bırakması için ikna etmeye çalıştı. Silahı vermek istemeyen Ç.Ç., başına dayayarak dışarıya çıkıp sokakta koşmaya başladı. Boş sokaklarda koşarken zaman zaman havaya ateş açtı, ara sıra da arkasına dönerek, tabancayı kendisini takip eden polislere doğrulttu.

Polis ekipleri, olumsuz bir durum yaşanmaması ve can güvenlikleri için şüpheli Ç.Ç.'yi bir süre uzaktan takip etti. Ç.Ç., daha sonra 27 Sokak'a girdi. Buradan Millet Caddesi'ne, sonra da Gaziemir Polis Merkezi'nin önünden geçerek pazaryeri yakınlarına gitti. Silahı kafasına dayayarak yanına kimseyi yaklaştırmayan Ç.Ç., babasının telkinlerine de kulak asmadı. Bu sırada görevli bir komiser, yaklaşık 50 metre mesafeden Ç.Ç. ile konuşmaya başladı. Onu sakinleştiren komiser, isteklerini sordu. Ç.Ç., tanıdığı bir polisin yanına gelmesi halinde silahı bırakacağını söyledi. İstirahatta olan söz konusu polis memuru hemen telefonla çağırıldı, olay yerine geldi ve Ç.Ç.'nin elinden silahı aldı. Şüpheli, bu sırada yakınında polis memurları olduğu halde ani bir hareketle görüntü almaya çalışan bir gazeteciyi kovaladı. Ardandan da polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gaziemir Polis Merkezi'ne götürülürken polis ekipleri, gazetecilerin görüntü almasını engellemek için büyük çaba sarfetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. CİHAN

Polise silah çekip havaya ateş açtı

Polise silah çekip havaya ateş açtı

Polise silah çekip havaya ateş açtı

Polise silah çekip havaya ateş açtı

Polise silah çekip havaya ateş açtı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.