1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Polonyalı Müsteşar, Samsunlu İşadamlarına İşbirliği Çağrısında Bulundu
Polonyalı Müsteşar, Samsunlu İşadamlarına İşbirliği Çağrısında Bulundu

Polonyalı Müsteşar, Samsunlu İşadamlarına İşbirliği Çağrısında Bulundu

Samsun TSO’nın daveti üzerine kente gelen Polonya’nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü Müsteşarı Witold Prandota, Samsunlu i...

A+A-

Samsun TSO’nın daveti üzerine kente gelen Polonya’nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü Müsteşarı Witold Prandota, Samsunlu işadamlarına işbirliği çağrısı yaptı.

Polonya’nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü 1. Müsteşarı Witold Prandota, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nın düzenlediği, “Ülke Günleri” etkinlikleri çerçevesinde Samsun’a geldi. Witold Prandota, yaptığı ziyarette Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa Kemal Şahin ve Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Tören ile görüştü. Yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ile yatırım fırsatları konuşuldu. Polonya'nın Avrupa'nın tam ortasında çok önemli bir stratejik konumda olduğunu belirten Witold Prandota, Polonya’ nın, çok güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu ve şu anda, olumlu yönde pozitif büyüme gösterdiğini kaydetti. Polonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ve ticari ilişkilerin 600 yıllık bir geçmişe dayandığını hatırlatan Prandota, "Yabancı yatırımcılara her türlü yardımı sağlamaya hazırız. İyi ve nitelikli insan kaynaklarına sahibiz. Özel serbest ekonomi bölgelerimiz bulunmakta. Uluslararası ticarette güvenilir bir partner olan ülkemizde tekstil, deri ve inşaat sektörlerinde yatırım yapan Türk işadamları var. Aynı zamanda da, Türkiye’de enerji ve inşaat sektörlerinde Polonyalı işadamlarımız bulunmakta. Polonya’daki yatırım teşvik sistemi AB yönetmeliklerine uygun olarak ve bölgesel, yatay olarak iki çeşit kamu yardımına odaklanmıştır. Eğer sizin üyelerinizden ülkemizde iş yapmak isteyenler olursa yardıma hazırız." diye konuştu.

"SAMSUN ÇOK YÖNLÜ BİR KENT"

Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa Kemal Şahin ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kent ekonomisi hakkında Müsteşar Prandota’ya bilgi verdi. Samsun’un yatırımcılar için önemli fırsatları içinde barındırdığını ifade eden Mustafa Kemal Şahin, "Samsun çok yönlü bir kent. Samsun’u tanımlamaya kalktığımızda sağlık kendi, lojistik kenti, sanayi kenti, turizm kenti, eğitim kenti gibi pek çok ifade kullanıyoruz. Samsun şuanda 184 dünya ülkesinin 124’üne ihracat yapan Karadeniz’in en büyük kenti. Samsun alternatifli bir ulaşım olanakları olan hava, kara, deniz ve demiryolu altyapısına sahip Türkiye’deki dört sayılı ilden bir tanesi. Samsun TSO olarak kentimizin lojistik potansiyelini oldukça önemsiyoruz ve bu yönde oldukça mesafe aldık. Samsun, bir çok ülkeyi içine alan ve Odessa Limanı’ndan yapılan yüklemenin Baltık Denizi’ne kadar oradan da İskandinav ülkelerine ve diğer ülkelere geçişinde sistem değiştirmeden tek hat üzerinden taşınmasını sağlayan Viking Projesi’nin de Türkiye’den çıkış ayağını oluşturmaktadır." dedi.

Polonya Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü I. Müsteşar Witold Prandota ve Samsun TSO Sayman Üyesi Mustafa Kemal Şahin, ziyaret anısına birbirlerine hediye verdi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.