1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Prof. Dr. Yaşar Bilgin’e Fahri Profesörlük Unvanı
Prof. Dr. Yaşar Bilgin’e Fahri Profesörlük Unvanı

Prof. Dr. Yaşar Bilgin’e Fahri Profesörlük Unvanı

Uludağ Üniversitesi, Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı ve Hessen eyaleti ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Hizmet Ödülü sahibi Prof.

A+A-

Uludağ Üniversitesi, Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı ve Hessen eyaleti ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Hizmet Ödülü sahibi Prof. Dr. Yaşar Bilgin’e fahri profesör unvanı verdi.

Uludağ Üniversitesi ile Giessen Justus-Liebig Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği 'Akademik Günler–2013' konferansları Rektörlük A Salonu'nda başladı. Üç gün sürecek etkinliklerin açılışında, Türk-Alman dostluğunun gelişmesinde önemli katkıları olan, kalp ve şeker hastalığıyla ilgili çalışmaları bulunan ve 1983’ten beri Giessen Justus-Liebig Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye Kliniği’nde görev yapan Prof. Dr. Yaşar Bilgin’e 'Uludağ Üniversitesi fahri profesörü' unvanı verildi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Bursa ile Hessen Eyaletinin kardeş olduğunu hatırlatarak, Giessen Justus-Liebig Üniversitesi ile Uludağ Üniversitesi arasındaki ilişkinin de kardeşliğe dönüşeceğine inandığını, bu akademik etkinliğin bu konuda atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi.

Giessen Justus-Liebig Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Martin Kramer ise 10 yılı aşkın bir zamandır Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile işbirliği içinde olduklarını bundan sonra Tıp Fakültesi’yle bu işbirliğini zenginleştirmeyi istediklerini, bugün burada üçlü işbirliğini başlattıklarını kaydetti.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güllülü de konuşmasında, işbirliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Prof. Dr. Yaşar Bilgin’e akademik giysisini giydirerek Uludağ Üniversitesi rozetini taktı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güllülü de Prof. Dr. Bilgin’e 'fahri profesör' beratını verdi.

'Uludağ Üniversitesi fahri profesörü' unvanını alan Prof. Dr. Yaşar Bilgin de yaptığı konuşmada, bu unvanı kişisel başarıları nedeniyle değil Türk-Alman toplumu adına yaptıklarından dolayı aldığını vurguladı. Prof. Dr. Bilgin, Almanya’daki Türklerin buradaki herhangi bir olayda duyarlılık göstermesine rağmen, Türkiye’deki Türklerin Almanya’daki Türkleri yeterince fark etmediğini dile getirerek serzenişte bulundu.
CİHAN

Prof. Dr. Yaşar Bilgin’e fahri profesörlük unvanı

Prof. Dr. Yaşar Bilgin’e fahri profesörlük unvanı

Prof. Dr. Yaşar Bilgin’e fahri profesörlük unvanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.