1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Prof. Dr. Akın: Fıraset Bölgenin En Değerli Projesi
Prof. Dr. Akın: Fıraset Bölgenin En Değerli Projesi

Prof. Dr. Akın: Fıraset Bölgenin En Değerli Projesi

Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarının ticarileştirilmesini sağlayan Fırat Teknokent’in ekonomik büyümenin çok önemli bir destekçisi olduğunu belirterek, FIRASET Projesi’nin girişimcilik destekle.

A+A-

Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarının ticarileştirilmesini sağlayan Fırat Teknokent’in ekonomik büyümenin çok önemli bir destekçisi olduğunu belirterek, FIRASET Projesi’nin girişimcilik desteklerinin yanı sıra sağladığı üniversite ve sanayi işbirliğinden ötürü bölgenin en değerli projesi olduğunu söyledi.

Fırat Teknokent binasında yapılan toplantıya, Fırat Teknokent Yönetim Kurulu’nu oluşturan Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu ve Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın katıldı.

Toplantıda, 2012 yılı faaliyet raporu sunuldu ve bünyesinde yürütülen “Girişimci İşgücünü Çevreleyen Fırat Gökkuşağı Projesi (FIRASET) tanıtıldı. Prof. Dr. Akın, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen “Girişimci İşgücünü Çevreleyen Fırat Gökkuşağı Projesi”nin genel amacı, girişimciliği destekleyerek, iş, araştırma ve geliştirme (Ar-Ge), inovasyon, teknoloji ve bilişim ortamının iyileştirilmesiyle bölgesel rekabet gücünü arttırmaktır" dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.