1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Pursaklar'da Kadınlar Boş Zamanlarında Meslek Öğreniyor
Pursaklarda Kadınlar Boş Zamanlarında Meslek Öğreniyor

Pursaklar'da Kadınlar Boş Zamanlarında Meslek Öğreniyor

Ankara Pursaklar Belediyesi’nin açtığı kurslara katılan hanımlar, el işinden bilgisayar kursuna kadar birçok konuda eğitim alarak meslek ediniyor.

A+A-

Ankara Pursaklar Belediyesi’nin açtığı kurslara katılan hanımlar, el işinden bilgisayar kursuna kadar birçok konuda eğitim alarak meslek ediniyor. Farklı kursların açıldığı Pursaklar Ayyıldız, Nezaket Hanımevi ve Saray Hanımlar Lokali'ne kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Pursaklar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı hanımlar lokallerinde yürütülen kurslara katılan kursiyerler orada hem meslek ediniyor hem de sosyal faaliyetlerde bulunuyor. Hanımların kendini geliştirip meslek edindiği kurslardan biri de Ayyıldız Hanımlar Lokali’ndeki kazaziye kursu. Kazaziye kursu sanatı için gerekli bilgileri belediyenin sunduğu imkânlarla ücretsiz olarak öğrenen kursiyerler, bilgi ve becerilerini daha da geliştiriyor. Kursta gerdanlık, bileklik, gümüş örgüsü, tespih süsleme gibi çok sayıda hediyelik eşya üzerine çalışılıyor.

    Lokallerde sadece spor yapmayan hanımlar aynı zamanda el işi kursuna katılıp ilmek atıyor, tezhip kursuna katılıp sanat öğreniyor, kimi de bilgisayar kurslarında teknolojinin imkânlarından faydalanıyor. Edindikleri bilgileri üretimde kullanan kursiyerler, evlerinde kurdukları küçük işletmelerle de ev ekonomisine destek oluyor.

    Katıldıkları kurslarda yeni şeyler öğrenip, kendilerini geliştiren hanımlar, belediyenin hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Pursaklar Belediye Başkanı başta olmak üzere oradaki görevlilere teşekkür ediyor. Yeni dönem Arapça, İngilizce, bilgisayar, iğne, kurdele, hat kurslarına kayıt yaptırmak isteyenler 2 adet fotoğraf ve nüfuz cüzdanı fotokopisi ile hanımlar lokallerine başvurabilecek. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.