1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ramazan Bayramı tüm yurtta kutlanıyor
Ramazan Bayramı tüm yurtta kutlanıyor

Ramazan Bayramı tüm yurtta kutlanıyor

Ramazan Bayramı'nın ilk günü vatandaşlar bayram namazında camilere akın ederek, birbirleriyle bayramlaştı.

A+A-

Ramazan Bayramı dolayısıyla Edirne'deki vatandaşlar, Mimar Sinan'ın ustalık eseri tarihi Selimiye Camisi'ne akın etti.

Bayram namazı öncesinde vatandaşlar, Selimiye Camisi ile kent merkezindeki selatin camilerinden Eski ve Üç Şerefeli camileri doldurdu.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, ramazan ayının faziletleri hakkında vaaz verdi. Selimiye Camisi'nde kılınan bayram namazın ardından okunan hutbe ve yapılan dua sonrası vatandaşlar bayramlaştı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, vatandaşların bayramını kutladı. 

Cami çıkışında vatandaşlara hurma ikram edildi.

İstanbul'da bayram namazı

Fatih, Süleymaniye, Sultanahmet, Yavuz Selim ve Mihrimah Sultan camilerinde Ramazan Bayramı namazını kılan vatandaşlara kahvaltı ve çorba ikram edildi.

Fatih Belediyesi'nce, bayram namazı sonrasında Fatih Camisi'nde 2 bine yakın kişiye kahvaltı paketi dağıtıldı.

İkramları alanların bir kısmı cami avlusunda kurulan masalara otururken, bazıları da kahvaltı paketlerini alarak evlerine gitmek üzere camiden ayrıldı.

Süleymaniye, Sultanahmet, Yavuz Selim ve Mihrimah Sultan Camilerinde ise yaklaşık 10 bin vatandaşa çorba ikram edildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ikramların kısa sürede tükendiği görüldü.

Sakarya

Sakarya'da Tarihi Orhan Gazi Camisi'ni dolduran vatandaşlar, bayram namazını hep birlikte kıldı. 

Namaz sonunda ellerini semaya açan vatandaşlar, bol bol dua etti. 

Vatandaşlar, okunan duaların ardından camide bayramlaştı. 

Bartın

Bartın'da da vatandaşlar, bayram namazını kılmak için Şadırvan, Arap, Orta, Orduyeri, Yukarı Halil Bey, İmam Hatip, Esentepe ve Aşağı camileri başta olmak üzere şehirdeki camilere gitti.

Şadırvan Camisi'nde, İl Müftüsü Mahmut Gündüz tarafından verilen vaazda, birlik ve beraberlik mesajları verildi, bayram ziyaretleri ve dargınlıkların son bulmasının önemi vurgulandı. 

Çocukların da ilgi gösterdiği bayram namazı sonrasında vatandaşlar bayramlaştı.

Düzce 

Düzce'de de Ramazan Bayramı dolayısıyla vatandaşlar camileri doldurdu.

Sabahın erken saatlerinde vatandaşlar başta Merkez ve Cedidiye olmak üzere kentteki camilere akın etti. 

Hep birlikte bayram namazı kılan vatandaşlar daha sonra bayramlaştı. 

Karabük

Karabük'te, vatandaşlar başta Ulu Cami başta olmak üzere şehirdeki camilere akın etti. 

İl Müftüsü Yılmaz Yılmaztürk tarafından verilen vaazda, topluma birlik, beraberlik ve sevgi mesajları aktarıldı, akraba ziyaretleri yapılması, düşkünlere sahip çıkılması, dargınlıkların giderilmesi istendi.

Safranbolu ilçesinde de özellikle tarihi camiler tercih edildi. 

Kazdağlıoğlı, İzzet Mehmet Paşa ve Lütfiye camilerinde namazını kılan vatandaşlar, daha sonra camide bayramlaştı.

Bursa

Bayram namazı öncesinde vatandaşlar, Ulu Cami, Emir Sultan Camisi, Murat Hüdaverdigar ve Yeşil Cami gibi tarihi camiler ile açılıp kapanan kubbeye sahip Safa Camisi başta olmak üzere kentteki camileri doldurdu.

Camilere sığmayan vatandaşların bir kısmı bayram namazını dışarıda kıldı. Namaz sonrası yapılan duanın ardından vatandaşlar birbiriyle bayramlaştı.

Eskişehir

Eskişehir'de Reşadiye Camisi başta olmak üzere kentteki diğer camiler sabahın ilk dakikalarından itibaren bayram namazını kılmak isteyenler doldu taştı. Cemaat, bayram namazını kıldıktan sonra okunan hutbe ve duanın ardından birbiriyle bayramlaştı.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak da bayram namazını Çarşı Camisi'nde kıldı.

Kütahya 

Kütahya'da da bayram namazı nedeniyle çok sayıda kişi kentin tarihi camilerinden Ulu Cami'yi doldurdu. 

Burada vaaz dinleyip dua eden ve bayram namazını kılan vatandaşlar daha sonra birbirleriyle bayramlaştı. Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve diğer protokol üyeleri vatandaşlarla bayramlaştı. 

Cami çıkışında vatandaşlara Kütahya Belediyesince simit ve çay ikram edildi. 

Bilecik 

Bilecik'te Şerif Paşa Camisi'nde namaz kılınmasının ardından İl Müftüsü Necati Akkuş bayram hutbesini okudu. Namaz sonrası İl Müftüsü Akkuş ve vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı. Cami çıkışında lokum ve gül suyu ikram edildi.

Çanakkale

Çanakkale'de il merkezindeki Necippaşa, Şehitler ve Anafartalar camilerine gelen çok sayıda vatandaş namaz öncesi birbirlerinin bayramlarını tebrik etti.

Bayram namazlarını kılanlara çıkışta şeker ve çikolata ikram edildi.

Balıkesir

Balıkesir'de tarihi Zağnos Paşa ve Eski (Yıldırım) camisine çocuklarıyla bayram namazı için gelen vatandaşlar öncelikle vaaz dinledi ve ardından dua etti.

Kılınan namazın ardından Balıkesirlilere cami çıkışı gül suyu ve lokum ikram edildi.

Yalova

Yalova'da Merkez Camisi başta olmak üzere kentteki camiler doldu, taştı.

Büyük küçük her yaştan vatandaş bayram namazını kılıp dua etti. Camilerdeki doluluk nedeniyle birçok vatandaş cami avlularına serdikleri hasırların üstünde namaz kıldı.

Namazın ardından camilerde bayramlaşıldı.

Sakarya

Sakarya'da kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katılımıyla toplu bayramlaşma programı düzenlendi.

Valilik koordinesinde Türkiye Vagon Sanayi AŞ. (TÜVASAŞ) Sosyal Tesisi'nde düzenlenen bayramlaşma programına, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Sakarya milletvekilleri Şaban Dişli, Recep Uncuoğlu ve Ali İhsan Yavuz, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu, sendika ve kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, gaziler ile vatandaşlar katıldı. 

Vali Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri, programa katılan davetlilerle tek tek bayramlaştı. 

Programda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Zonguldak

Zonguldak Camlı Köşk'te gerçekleştirilen programda, Vali Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Gökhan İnan, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar bayramlaştı. 

Bolu

Bolu Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine, Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nadir Çelik, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Karabük

Karabük Polisevi'nde düzenlenen programa, Vali Kemal Çeber, AK Parti Karabük milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Vali Çeber ve protokol üyeleri, programa katılan davetlilerle tek tek bayramlaştı. Programda katılımcılara çeşitli ikramlar yapıldı.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.