1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rap'çı Gençler Uyuşturucu İle Mücadeli İçin Grup Kurdu
Rapçı Gençler Uyuşturucu İle Mücadeli İçin Grup Kurdu

Rap'çı Gençler Uyuşturucu İle Mücadeli İçin Grup Kurdu

Rap müziği yapan ve sevenleri arasında uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığını düşünen Bursalı rapçılar, düzenledikleri konserle uyuşturucuya savaş açtı.

A+A-

Rap müziği yapan ve sevenleri arasında uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığını düşünen Bursalı rapçılar, düzenledikleri konserle uyuşturucuya savaş açtı. Grubun solisti Kağan Kaya, 'kalbinden geçenleri müziğe dökme' şeklinde tanımladığı rap’ın, saçma kıyafetlerle, vurdu-kırdı, uyuşturucu ve serserilikle alakası olmadığına dikkat çekti.Bursa Narkotik Grubu, uyuşturucu kullanımına karşı Bursa Suare'de bir konser verdi. Konsere yüzlerce genç katıldı. Gençler, uyuşturucu ile mücadele amacıyla kurmuş. Grubun korulmasında ise uyuşturucudan hayatını kaybeden bir gencin hikayesi büyük rol oynamış. Karacabey Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Kağan Kaya (Stain Mikado), 4 yıl önce arkadaşını uyuşturucudan kaybedince bu grubu kurmaya karar vermiş. İlk kayıtlarını teypten yapan Mikado, çalışmalarını kendi stüdyosunda sürdürüyor. Kağan Kaya'ya Fatih Çengel ile kuzeni Anıl eşlik ediyor.Rap’çılar arasında uyuşturucunun çok yaygın olduğunu vurgulayan Kağan Kaya, uyuşturucu kullanımının ilkokul seviyelerine kadar indiğine dikkat çekti. “Rap müzik, uyuşturucu, giyim, silah, vurdu kırdı, serserilik değildir.” diyen nam-ı diğer Mikado, rap’ı insanın kalbinden geçenleri müziğe dökmesi şeklinde tanımlıyor.

“RAPÇI GENÇLER ARASINDA UYUŞTURUCU ÇOK YAYGIN”

Gençlerin ünlülere özenip, saçlarını, kıyafetlerini farklı şekillerde düzenlemesine karşı çıkan Mikado şunları kaydetti: “Benim amacım bir yerlere gelip, bizi örnek almalarını sağlamak. Nasıl biz uyuşturucuya karşıysak, Türk gençliği de uyuşturucuya karşı olmalı. Çünkü uyuşturucu denen bu illet ilkokul seviyesine kadar indi. Bir ülkenin batmasının sebebi de ya uyuşturucu yada silah kaçakçılığıdır. Biz bu ikisine de karşıyız. Konserlerimizde uyuşturucu madde ve alkol kullanımı kesinlikle yasak, gençlere bu mesajları vermeye çalışıyoruz.”

Rap müziği yapan ve sevenler arasında uyuşturucu kullanımının çok yaygın olduğunu ifade eden Mikado, “Bizim çalışmalarımızın asıl sebebi de bu zaten. Ne kadar değiştirmeye çalışsak da yapabileceklerimiz sınırlı. En azından herkesin uyuşturucu kullanmadığının ispatlamamız gerekiyor. Ama tabi ki elimizden geldiği kadar da bunu engellemeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

RAP MÜZİĞİKısaltılmış haliyle, Rythmic American Poetry (Ritmik Amerikan Şiirleri) olan Rap müzik, 1970'li yılların başlarında New York'un gettolarında doğdu. Amerika'da Harlem, Bronx gibi ezilen ve adeta insan muamelesi göremeyen siyahların yoğun olduğu yerlerde siyahi müzisyenler rap’in temellerini attı. Müzisyenler, doğaçlama olarak yeni bir müzik akımını başlattılar. Bol giyinmek ise, düzgün fiziği belli etmeyi ve dar giyimden oluşan rahatsızlığı protesto etme ve insanları özgür bırakarak rahatlığı ön plana çıkarmasından ileri geliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.