1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. 'Rapordan Çarpıcı Bölümler - 3'
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

'Rapordan Çarpıcı Bölümler - 3'

A+A-

Rapordan Çarpıcı Bölümler – 3

'Rapordan Çarpıcı Bölümler - 2' başlıklı köşe yazımı, geçtiğimiz haftalarda sizlerle paylaşmıştım. 3. bölümünü ise, bugün siz değerli okurlarıma aktarmaya başlıyorum.

Raporun 3. bölümüne geçmeden önce, son yazıma yorum atan okurlarıma açık bir çağrıda bulunmak istiyorum; aslı astarı olmayan başta İzmir olmak üzere Ankara ve İskenderun gümrükleriyle ilgili olarak göndermiş olduğunuz mailler, mektuplar, faksları yazıya dökmediğim için yazılarınızda adı geçenlerle ilgili ve benim şahsımla alakalı küfür ve hakarete varan mailler almaktayım. Bugüne kadar hiçbir gazetecinin cesaret edemediği şekilde hakaret içermeyen eleştirileri, dozu yüksek mailleri de siteye girdiğimi görüyorsunuzdur. Birde MERSİN’le ilgili bir parantez açmak istiyorum; yorumunda Mersin Gümrüğü’nün yetkisiyle sulh olduğundan bahseden okuruma da geçmiş yazılarımı baştan sona okumasını ve bundan sonraki yazılarımı da okumasını tavsiye ediyorum. Zaten elimde bilgi ve belge oldukça, kim veya kimler olursa olsun benim için fark etmez sonuna kadar yazarım!

Uzunca bir dönem beraber tv. programı yaptığım arkadaşım Gazeteci Yazar Sayın Ali Tarakçı ile Türkiye’nin önde gelen büyük kanallarından birinde çok yakında ‘MERCEK ALTINDA!’ programıyla tekrar karşınızda olacağım. Duyurulur!

Şimdi çarpıcı raporun 3. bölümünü yine noktasına virgülüne dokunmadan aşağıda olduğu gibi sizlerle paylaşıyorum, buyurun bakalım:

“12.03.2012 günü saat 11:45 sıralarında (tape no: 1409716261) Şenol İKİZ’in İbrahim MERAL’e gönderdiği SMS’de ‘Abi menşe şadetnamesi tepe numarasından bulunabiliyomuş, numara söyle abi  L  324315. Bu belgeyi Regensburg Almanyaya bağlı olarak takip et’ ibarelerinin kayıtlı olduğu; 12.03.2012 günü saat 11:49 sıralarında (tape no: 1409725483) yapılan görüşmede ise, İbrahim MERAL’in ‘gönderdiğin mesajı inceliyordum da kardeş onu şeye göndereyim hemen Neşet, Halkalı Gümrüğü değil mi abi’ dediği, Şenol’un ‘evet’ dediği, İbrahim’in ‘İsmail ŞEHİTOĞLU’ dediği, Şenol’un ‘bir de İsmail Şehitoğlunun değil de İsmail ŞEHİTOĞLU’dan daha çok bu gümrük muhafazadan herhalde baskı yapıyorlar ki, şimdi gümrük muhafaza bastırınca tamam mı o Gümrük muhafazada bu bir aralar Neşete bağlıydı o bilir abi sen öyle dersen’ dediğinin görüldüğü, bu görüşmeden hemen sonra aynı gün saat 11:58 sıralarında İbrahim MERAL’in 0533 500 94 94 numaralı telefonu kullanan Neşet AKKOÇ’a mesaj attığı ve sonrasında da irtibata geçtiği ve 25 saniyelik bir görüşme yaptıklarının tespit edildiği; yapılan araştırma/incelemede L  324315 sayılı menşe nolu menşe şahadetnamesinin Halkalı Gümrük Müdürlüğünce tescilli 273548/05.12.2011 tarihli GGB kapsamı eşyalara ilişkin olarak ibraz edildiği ve beyanname kapsamı eşyalar için menşe araştırmasına gidildiği; bu kapsamda menşe araştırması konusunda karşılaştıkları bir sorunla ilgili olarak Neşet AKKOÇ’tan yardım aldıklarının anlaşıldığı, yine gümrük muhafazanın araştırma ve kontrolünden kurtulmak için eskiden Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü yapmış Neşet AKKOÇ üzerinden girişimde bulunduklarının anlaşıldığı;

HTS kayıtlarından 13.03.2012 günü 11:30 sıralarında Şenol İKİZ isimli şahsın İbrahim MERAL’i aradığı ve aynı gün saat 11:41 sıralarında İbrahim MERAL’in de Neşet AKKOÇ’u arayarak 73 snlik bir görüşme yaptığı tespit edildiği, bu görüşmeden sonra 13.03.2012 günü 11:42 sıralarında (tape no:1411227546) İbrahim MERAL’in Şenol İKİZ’i aradığı, yapılan görüşmede, İbrahim’in ‘abim acilen bana gümrük beyanname numarası firmanın adı ve kendi adın soyadın hemen cep telefonuna mesaj gönderki ben hemen mesaj göndereyim, döndü bana gümrük beyanname numarası diyor, o verdiğin şeyden  .. menşei şahadetnamesi .. ulaşılmıyor’ dediğinin görüldüğü; bundan sonra 13.03.2012 günü saat 11:43 sıralarında (tape no: 1411228475) Şenol İKİZ’in Barbaros Hayrettin AKSOY’u arayarak ‘abi bana gümrük beyanname numarası firmanın adı soyadı düzgün bir şekilde tam olarak yaz.. vergi numarasını filanda yazında mesaj atta o Neşet’e mesaj olarak gidecek’ dediği, saat 11:52 sıralarında yapılan görüşmede Barbaros Hayrettin AKSOY’un Şenol İKİZ gönderdiği mesajda ‘12341300IM045279 BEY, 05.03.2012 GÜN BIFA TEKSTİL İNŞ. TAAH. GIDA HAYVANCILIK SAN VE TİC LTD ŞTİ VD NO 1690535903” dediği; bu görüşmelerden sonra saat 11:54 sıralarında Şenol İKİZ’in İbrahim MERAL’e mesaj gönderdiği İbrahim MERAL’in de Neşet AKKOÇ’a mesaj attığı tespit edildiği;

Bu görüşme ve mesajlaşma trafiği üzerine yapılan incelemede 45279/05.03.2012 sayılı/tarihli GGB kapsamındaki eşyalar için Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nce menşe araştırmasına gidildiğin görüldüğü, keza yukarıdaki paragraftan görüleceği üzere Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nce 273548/05.12.2011 tarihli GGB için de menşe gidildiğinin anlaşıldığı; yine yapılan incelemede Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nce sadece bu iki beyanname kapsamı eşyalar için menşe araştırmasına gidildiği, buradan Neşet AKKOÇ’un menşe araştırması yapılan tüm beyannameler için olaya müdahil olduğunun ortaya çıktığı, keza Neşet AKKOÇ’un olaya müdahil olmasından sonra Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nün herhangi bir beyanname tescil edilmediği, son tescil edilen beyannamenin menşe araştırmasına gidilen iş bu 45279/05.03.2012 sayılı/tarihli GGB olduğu, beyanname kapanış tarihinin (tüm gümrük işlemleri bitmesi üzerine eşyanın gümrükten çekiliş tarihinin) 14.03.2012 olduğu, yani eşyanın bu tarihte teslim edildiği, buradan eşyanın teslim edilmesinde Neşet AKKOÇ’un olaya müdahil olmasının etkili olduğu sonucunun ortaya çıktığı, yine beyannamenin kapanış tarihinden sonra Bi-Fa firması tarafından yapılan ithalatların Ankara Gümrük Müdürlüğü  (eski adı Ankara Tır Gümrük Müdürlüğü)nden yapılmaya başlandığı, tüm bu gelişmeler neticesinde Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nün kontrol ve denetiminden kaçınmak amaç ve kastıyla ithalatların Ankara Gümrük Müdürlüğü’ne kaydırıldığının anlaşıldığı;

13.03.2012 günü saat 13:50 sıralarında Şenol İKİZ’in İbrahim MERAL’i arasında yapılan görüşmede, Şenol’un ‘bu Neşet bey..bir daha görüşmedin değil mi abi’ dediği, İbrahim’in ‘yo ben aradım şeyi gönderdim mesajı, tamam takip ediyorlar yani şahsi cep telefonuna gönderdim’ dediği, Şenol’un ‘anladım abi ben şimdi mecburen  gümrüğe gidiyorum, aslında o onu mesela o araştırıyor ya’ dediği, İbrahim’in  ‘belki sen ordayken gümrükten cevap gelir ya’ dediği ve Şenol’un ‘anladım abi polis telefon kapatıyorum’ dediği; 13.03.2012 günü saat 15:26 sıralarında Şenol İKİZ’le İbrahim MERAL’i arasında yapılan görüşmede, Şenol’un ‘şimdi bizim dosyamız bu İsmail Şehitoğlu’ndaymış tamam mı, bizde gümrükteyiz, sen Neşet’i bir arayıp da bir şey yapabilirse şimdi bunlar diyorlarmış ki’ dediği, İbrahim’in ‘Neşet bey en son bu dediğim belgelerin hepsini istedi gönderdim senin gönderdikleri verdim’ dediği, Şenol’un ‘tamam şimdi bak bizim dosyamız NEŞET NEŞET beyin istediği gibi gümrük müdürüne çıkmış’ dediği, İbrahim’in ‘sen şunu söyle Neşet beyin selamı var o şekilde geldim de’ dediği,  Şenol’un ‘Neşet bey bak Neşet beyin haberi olmadan öyle denmez abi’ dediği ve İbrahim’in ‘abi Neşet beyin haberi var benden dolayı var, ‘Şenol diye bir arkadaş bu işi takip ediyor resmi esas olarak seni anlattım durumu sen dedin ya bana’ , ‘Yani Müsteşar yardımcısı Neşet bey zaten bu konuyla ilgilenmese bunlara bilgi verip bunu şey yapmasa yönlendirmese gittiğin zaman Neşet beyin selamı var dediğin zaman zaten Neşet bey kimdi veya sen kimsin diyecekler sen o zaman o zaman zaten konu açıklanacak abim orda bir sıkıntı yok rahat ol’ dediği; 13.03.2012 günü saat 15:44 sıralarında Şenol İKİZ’le Barbaros Hayrettin AKSOY arasında geçen görüşmede, Şenol’un ‘bu yukardan telefon .. o Neşet beyden telefon gelmiş buraya tamam belli teminat almadan bırakıyorlar, diyorlar ki menşeileri daha diyorlar bugün ibraz ettiniz o yüzden diyorlar, herhangi bir sorunumuz yok belgeleriniz eksik geldiğinden dolayı bunlar oluyor diyorlar’ tamam mı sende bundan sonra Menşei gelmeden malı gümrüğe sokma’ dediği ve hadi seni bekliyom telefonda konuşmayalım’ dediği;”

RAPORUN DEVAMI, YİNE HER ZAMANKİ GİBİ BU SÜTUNLARDA OLACAK!..

YAZARIN NOTLARI

Yazarın Son Dakika Notudur: İzmir’den tarafıma ‘alsancak’ rumuzlu gönderilen yorumda, ‘izmir laboratuarla ilgili bi sürü evrak gönderdik’ demişsiniz! Peki, bana hangi laboratuarla ilgili şimdiye kadar ne gönderdiniz ki bende yazmadım? Tarafıma hiçbir belge veya bilgi ulaşmamıştır. Onun için böyle hayali şeylerle insanları zan altında bırakmayınız ve de somut bilgilerle konuşunuz!!

1-) Gümrük ve Ticaret Bakanlığı üst düzey yöneticilerinden hangisi, evinin ve eşinin kullanması için özel otomobil tahsis etmiştir?

2-) Gümrükte üst düzey bir bürokrat, yasal süresi dolmadan sekreterine lojman tahsis etmiş midir, etmemiş midir? Tabii kimdir bu üst düzey yönetici merak ediyorsunuzdur; bakanlıkta bilen biliyor ama bende biliyorum! Buradan da Sayın Bakana, bu iki konuyu özellikle araştırmasını rica ediyorum.

3-) Bakanlığın Personel Dairesi Başkanlığı, geçen tayin döneminde emekli ve ölülerin tayinini gerçekleştirmişti; bu senede açıklanan tayinler yarım saat sonra geri çekilmiş ve daha sonra düzeltme yapılarak tekrar yayınlamıştı.. Bakanlığın şuanda görev yapan personel dairesi başkanından önceki başkanın döneminde, hiçbir sorun yaşanmamış hatta işler hızla çözülürken niçin başkan değişikliğine gidilmiştir? Peki bu başkanın gelişini müsteşar mı sağlamıştır?

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum