1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Referandumun maliyeti 190 Milyon
Referandumun maliyeti 190 Milyon

Referandumun maliyeti 190 Milyon

Maliye Bakanı Ağbal, anayasa değişikliği referandumuna yönelik ilk maliyet çalışmalarının 190 Milyon liralık bir harcamayı işaret ettiğini belirtti.

A+A-

Maliye Bakanı Naci Ağbal, YSK’nın talepleri doğrultusunda referandum hazırlıklarının devam ettiğini, maliyetin yaklaşık 190 milyon lira civarında hesaplandığını açıkladı.

Ağbal, “Arkadaşların yaptığı ilk maliyet çalışmalarına göre, merkezi yönetim bütçesinden yaklaşık 190 milyon lira civarında seçim harcamaları kapsamında gider gerçekleştirilecek. Gerek Devlet  Malzeme Ofisi, YSK’nın talepleri doğrultusunda seçim hazırlıklarına çalışıyor,  gerekse de ilgili arkadaşları koordine ediyor. Herhangi bir sorun yok  referandumla ilgili bütün hazırlıklar devam ediyor” diye konuştu.

Sistem değişikliğinin demokrasiyi güçlendireceğini belirten Ağbal, “İcraatı ve yasama organını yeni fonksiyonları itibarıyla daha da güçlendireceği için ekonomi için belirsizlikleri azaltan, ekonomiye güç veren reformlarında daha da ileriye gitmesini sağlayacak bir başlangıç olarak görüyorum. Referandumdan sonra yeni oluşturulan sistemin ileriye dönük olarak oluşturacağı bir belirginlik var. İnşallah nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek referandum sonucunda anayasada yapılacak değişikliğin ardından ekonomide daha bugünlerden olumlu bir beklentiler başladı ama referandum sonrası beklentiler çok daha olumlu bir noktaya gidecek. Hem içeride hem de dışarıda olumlu beklentiler daha da güçlenecek. Özellikle yatırım ayağında inanıyorum ki önemli bir sıçrama meydana gelecek” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.