1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Rektör Attar:tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ni Bölgede Marka Yapacağız
Rektör Attar:tıp Fakültesi Araştırma Hastanesini Bölgede Marka Yapacağız

Rektör Attar:tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ni Bölgede Marka Yapacağız

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, son aşamaya gelinen Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Ek Hizmet binasında incelemelerde bulundu.

A+A-

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, son aşamaya gelinen Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Ek Hizmet binasında incelemelerde bulundu. Burada konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Attar, "Giresun’un ve Giresunlunun yıllarca hasretle beklediği Tıp Fakültesi araştırma hastanemizi bölgede marka yapacağız. Bunu da hep birlikte başaracağız. Ama iddialı olabilmek için birkaç branşta uzmanlaşacağız." dedi.

Kadın-Doğum sahasında bölgede bir ilki gerçekleştireceklerini anlatan Attar, "Özellikle bölgemizde rahim ve rahim ağzı kanserlerinde müdahale edecek bir uzman ya da donanıma sahip hiçbir hastane ya da Tıp Fakültesi yok. Bu konuda Türkiye’nin en ünlü jinekoloji onkolog kadın doğum uzmanlarından biriyle görüşmelerimiz sürüyor. Yeni gelecek doktorların sayısı da çok fazla olacak. Kısa sürede farkımızı ortaya koyacağız. Ben bu anlamda sizlere inanıyorum ve güveniyorum. Siz de inanın." diye konuştu.

Hayatının en mutlu anını yaşadığını belirten Attar, "Çok heyecanlıyım. Çok mutluyum. Kimsenin inanmadığı bir projeydi. Biz inandık ve başardık. Binayı görünce ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gördük. Biz yeni bir Üniversiteyiz. Bir haftadır Ankara’da bütçe ve üniversitemizin bürokratik işlerini takip ederken de hep burayı düşünüp yakından takip ettim ve işlerin hızlanması için gerekli talimatları verdim. Herkesin çok fazla emeği oldu. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Yeni kurulan tıp fakültesi binası hakkında bilgi veren hastane Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erdal Seren, Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Ek Hizmet binasında ağırlıklı olarak poliklinik hizmetlerinin verileceğini, bunun yanında özel odalar dahil 28 yatak kapasitesi olan ek hizmet binasında akademik kadroyla, yatan hasta, ameliyatlar ve radyoloji hizmetlerinin verileceğini belirtti. İlk etapta dahiliye, KBB ve Nöroloji Polikliniklerinin aktif olacağına değinen Seren, diğer poliklinik hizmetlerinin tıp fakültesi morfoloji binasında hizmet vermeye devam edeceğini ve önümüzdeki süreçte de çocuk ve kadın doğum polikliniklerinin de en kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.